Bistro Polędwica Wieprzowa Nacierana Ziołami
Bistro Ziołowa Polędwiczka Wieprzowa może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis bezmleczny przeznaczony jest dla 4 osób i kosztuje 2,0 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 356 kalorii, 26 g białka i 26 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis z Taste of Home wymaga polędwicy wieprzowej, soli koszernej, szczypiorku i rozmarynu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 61%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Polędwica wieprzowa nacierana ziołami, Risotto z homara z polędwicą wołową nacieraną ziołami i Polędwica wieprzowa nacierana przyprawami.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj estragon, tymianek, rozmaryn, czosnek, paprykę, sól, pieprz i 4 łyżki oleju. Spłaszcz plastry wieprzowiny na grubość 1/4 cala. grubość. Nacieramy plastry mieszanką ziół; przykryć i wstawić do lodówki na 15 minut.
Na dużej patelni smaż wieprzowinę partiami na pozostałym oleju na średnim ogniu po 1-2 minuty z każdej strony lub do momentu, aż się zrumieni.
Wyjmij i trzymaj w cieple.
Mieszaj mąkę na patelni, aż się wymiesza; stopniowo dodawać bulion. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać 2 minuty lub do momentu zgęstnienia.
Podawać z wieprzowiną i posypać szczypiorkiem.
Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese
Polędwiczka Wieprzowa w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, Malbec i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełnia mięsne sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taninowe malbec łączy się z tłustymi kawałkami mięsa i grillem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Taittinger Brut La Francaise. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 45 dolarów.
![Taittinger Brut La Francaise]()
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.