Bistro Francuski Kurczak Cebulowy
Zapomnij o wychodzeniu na miasto i zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na śródziemnomorskie jedzenie. Spróbuj zrobić bistro po francusku z kurczakiem cebulowym w domu. Za 2,01 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 397 kalorii, 34 g białka i 10 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jeśli masz pod ręką ocet balsamiczny, cebulę, ser szwajcarski i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 55% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Francuska zupa cebulowa w stylu bistro, francuska sałatka z kurczakiem i ziemniakami w stylu bistro oraz francuska kanapka w bistro są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą smaż i mieszaj cebulę w 1 łyżeczce oleju na średnim ogniu przez 10 minut. Wymieszaj brązowy cukier i ocet; gotuj 5-10 minut dłużej lub do miękkości i złocistego koloru.
Wyjmij i trzymaj w cieple.
Na tej samej patelni podsmaż kurczaka na pozostałym oleju z obu stron.
Dodaj bulion, mieszając, aby poluzować przyrumienione kawałki z patelni.
Przenieś do 11-calowego. x 7 cali naczynie do pieczenia pokryte sprayem kuchennym; posyp mieszanką cebulową.
Połóż plasterek bagietki na każdej piersi kurczaka; posypać serem.
Przykryć i piec w temperaturze 350° przez 15 minut. Odkryć, piec 3-5 minut dłużej lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 170°.