Biscotti cytrynowe z makiem
Biscotti cytrynowo-makowe to śródziemnomorski deser. Ten przepis pozwala na przygotowanie 36 porcji, każda zawiera 57 kalorii , 2 g białka i 1 g tłuszczu . Za 13 centów za porcję przepis ten pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes ma 3 fanów. Mieszanka cukru, zmielonych migdałów, skórki cytrynowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną i wegetariańską laktoowową . Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 45 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 30% , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy to Ciasto funtowe cytrynowo-makowe , Bułeczki cytrynowo-makowe i Ciepłe ciasto cytrynowo-makowe z czekoladowym ganache w środku .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Wyłóż blachę do pieczenia papierem pergaminowym.
Wymieszaj mąkę, cukier, zmielone migdały, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
Wymieszaj skórkę z cytryny, mak, jajko, białka jaj i ekstrakt cytrynowy.
Dodaj suchą mieszankę i dobrze wymieszaj. Uformuj ciasto w 2 kłody.
Ułóż polana na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita) przez 30 minut.
Pozostawić do lekkiego ostygnięcia i pokroić po skosie na plasterki o grubości 1,25 cm.
Piecz plasterki jeszcze przez 8 do 10 minut, aż będą suche. Ostudź całkowicie i przechowuj w szczelnym pojemniku.