Bimber Z Żurawiną
Żurawinowy bimber to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 15 porcjami. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 16 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Najlepiej sprawdza się jako napój i odbywa się w ok. 15 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka żurawiny, cukru, pasków skórki pomarańczowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 8%. Spróbuj Koktajl Żurawinowo-Bimberowy, Mrożona Żurawina-Bimber Lemonade, oraz Wódka Z Żurawiną I Limonką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotuj żurawinę, cukier i wodę w rondlu na średnim ogniu 5 minut lub aż cukier się rozpuści, ciecz zaczyna zmieniać jasnoróżowy kolor, a żurawina po prostu zaczyna pękać.
Lekko ostudzić (około 10 minut).
Wlej mieszaninę do dużego szklanego słoika; wymieszaj bimber i pomarańczowe paski skórki.
Odstawić w temperaturze pokojowej przez 3 dni.
Wlać przez sitko z drobnej siatki drucianej do miski; wyrzucić ciała stałe. Wróć mieszankę bimbru do słoika. Przechowywać w lodówce do 2 miesięcy.
Uwaga: testowaliśmy z Midnight Moon Carolina Moonshine Juniora Johnsona (piedmontdistillers.com).