Bigoli z kaczką Ragu
Bigoli z kaczką Ragu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1184 kalorie, 75g białka, oraz 43g tłuszczu każdy. Na 6,93 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 12 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką bulion z kurczaka, ciepłe mleko, Wino i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Rigatoni z kaczką Ragù, Spaccatelle Z Kaczką Ragu, oraz Garganelli z kaczką Ragu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć nogi kaczki i usunąć cały tłuszcz. Pat dry.
W zapiekance z grubym dnem lub holenderskim piekarniku rozgrzej oliwę do czasu palenia.
Dodać nogi kaczki i gotować, aż brązowy ze wszystkich stron i usunąć, o 10 do 12 protokół.
Dodaj cebulę, marchew, czosnek i seler i gotować, aż zmiękną, o 7 do 9 protokół.
Dodać wino, pomidory, bulion z kurczaka i suszone grzyby i doprowadzić do wrzenia.
Dodać nogi kaczki i powrócić do wrzenia, obniżyć ogień, przykryć i pozostawić na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Wyjąć nogi kaczki i pozostawić do ostygnięcia. Wyciągnij całe mięso z kości i wróć do garnka, bez kości. Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, lub do dość grube. Doprawić solą i pieprzem i odstawić.
Napełnij duży garnek 6 ćwiartkami wody i dodaj 2 łyżki soli. Gotować bigoli aż "al dente", o 8 do 9 protokół.
Podgrzać sos, odcedzić makaron i wrzucić na patelnię. Wrzucić do płaszcza i podawać natychmiast.
Aby ciasto: zrobić kopiec mąki na środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka i mieszaninę mleka. Za pomocą widelca, ubić razem jajka i mieszaninę mleka i rozpocząć włączenie mąki począwszy od wewnętrznej krawędzi studni.
W miarę rozszerzania studni, popychaj mąkę do góry, aby zachować kształt studni. Nie martw się, że ta początkowa faza wygląda niechlujnie. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, wyjmij ciasto z planszy i zeskrobaj resztki chrupiących bitów. Wyrzuć te kawałki. Lekko mąkę deskę i kontynuować ugniatanie przez 3 więcej minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Kontynuuj ugniatanie przez kolejne 3 minuty, pamiętając, aby w razie potrzeby odkurzyć deskę. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Aby Bigoli: zagnieść ciasto, aż będzie gładkie i ciasne, i pozostawić 20 protokół.
Uwaga: nie pomijaj ugniatania lub spoczynkowej części tego przepisu. Są niezbędne do lekkiego makaronu.
Ciasto pokroić na 6 kawałków i przepuścić każdy kawałek przez młynek do mięsa ustawiony na najmniejszy rozmiar wytłaczania. Gdy makaron wychodzi, pokrój go na 12-calowe kawałki i natychmiast odkurz mąką.
Ułóż na arkuszu ciastek posypanym mączką kukurydzianą, uważając, aby pasma były oddzielne. Zakończyć wszystkie 6 sztuk w ten sam sposób.