Bigoli w salsie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj Bigoli w Salsan. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 741 kalorii. Na 1,12 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ciepłe mleko, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, mąkę i mąkę stołową oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest dobre. Podobne przepisy to Makaron pszenny z sosem anchois: Bigoli en Salsa, Bigoli z wędzonym łososiem, oraz Bigoli z sosem cebulowo-anchois.
Instrukcje
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
Umieść makaron we wrzącej wodzie i odstaw 8 do 9 minut na gotowanie. W 12 do 14-calowej patelni saute, umieść olej, anchois i cebulę na średnim ogniu i gotuj. Mieszaj często, aby rozbić anchois, aż do utworzenia pasty, około 8 do 10 minut.
Makaron odcedzić i wrzucić na patelnię.
Dodać natkę pietruszki, przerzucić i ułożyć na talerzu.
Aby makaron: zrobić kopiec mąki na środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka i mieszaninę mleka. Za pomocą widelca, ubić razem jajka i mieszaninę mleka i rozpocząć włączenie mąki począwszy od wewnętrznej krawędzi studni.
W miarę rozszerzania studni, popychaj mąkę do góry, aby zachować kształt studni. Nie martw się, że ta początkowa faza wygląda niechlujnie. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, wyjmij ciasto z planszy i zeskrobaj resztki chrupiących bitów. Wyrzuć te kawałki. Lekko mąkę deskę i kontynuować ugniatanie przez 3 więcej minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Kontynuuj ugniatanie przez kolejne 3 minuty, pamiętając, aby w razie potrzeby odkurzyć deskę. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Uwaga: nie pomijaj ugniatania lub spoczynkowej części tego przepisu. Są niezbędne do lekkiego makaronu.
Aby bigoli: wyrabiać ciasto, aż będzie gładkie i ciasne i odstawić na 20 minut.
Ciasto pokroić na 6 i przepuścić przez młynek do mięsa ustawiony na najmniejszy rozmiar wytłaczania. Gdy makaron wychodzi, pokrój go na 12-calowe kawałki i natychmiast odkurz mąką.
Połóż się na arkuszu ciastek posypanym mączką kukurydzianą, uważając, aby pasma były oddzielne. Zakończyć wszystkie 6 sztuk w ten sam sposób.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Williams Selyem Westside Road sąsiadów Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 140 dolarów za butelkę.
![Williams Selyem Westside Road Sąsiedzi Pinot Noir]()
Williams Selyem Westside Road Sąsiedzi Pinot Noir
Petarda wina, 2015 Westside Road sąsiedzi jest wybuchowy zarówno w nosie, jak i na podniebieniu. Aromaty czarnej maliny i czarnej wiśni uzupełnione są nutami cedru, ziela angielskiego, wanilii i czarnej herbaty. Intrygująca nuta nasion selera dodatkowo kompleksuje wybitny nos. Młody i zuchwały, tekstura jest znakomita z kręgosłupem orzeźwiającej kwasowości i gliniastej ziemistości, która przekazuje smaki jasnej wiśni i maliny Bing. Wino kończy się wyrafinowanymi taninami przypominającymi herbatę oraz zmiażdżoną skałą i mineralnym wykończeniem. Wino, którego nie można przegapić!