Biga
Biga może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten przepis służy 5 i kosztuje 22 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 322 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, niebieloną mąkę chlebową, ciepłą wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. 30 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest znakomite. Spróbuj podobnych przepisów.
Instrukcje
Umieść ciepłą wodę w małej misce i posypać drożdże na górze.
Odstawić, aż drożdże rozpuszczą się i będą pieniste, około 15 minut.
Odmierz mąkę do dużej miski. Zrób studnię w środku i wlej mieszaninę drożdży i zimną wodę. Użyj solidnej łyżki, aby wymieszać ją razem, aż będzie lepka i trudna do wymieszania, ale mimo to dokładnie połączona. Przykryć i pozostawić do fermentacji przez 24 godziny w lodówce przed użyciem.
Przechowywać w lodówce do 2 tygodni. Aby użyć, wypłucz miarkę w chłodnej wodzie, zgarnij potrzebną ilość startera i doprowadz do temperatury pokojowej.