Big Easy Jambalaya

Big Easy Jambalaya
Big Easy Jambalayan to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 100 osób cieszyło się, że spróbowało tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz zatarain ' s ® reduced sodium jambalaya mix, cebula, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wiele osób naprawdę lubi to kreolskie danie. Działa dobrze jako danie główne przyjazne dla budżetu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 52 minuty. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Big Easy Jambalaya, Easy One-Pot Jambalaya, oraz Easy Shrimp Jambalaya.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużej głębokiej patelni lub 5-quart holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodaj cebulę i paprykę; gotować i mieszać 7 minut lub aż warzywa zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Wymieszaj pomidory, wodę i Jambalaya
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4
Mix. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; przykryć i gotować 15 minut.
5
Wymieszać z krewetkami i kiełbasą. Przykryć i gotować 10 minut dłużej lub po prostu aż krewetki skręcić różowy i ryż i warzywa są miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
6
Zdjąć z ognia.
7
Odstawić 5 minut.
8
W razie potrzeby posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
TrudnośćTwardy
Gotowe W52 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn