Big Easy Jambalaya
Big Easy Jambalayan to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 100 osób cieszyło się, że spróbowało tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz zatarain ' s ® reduced sodium jambalaya mix, cebula, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wiele osób naprawdę lubi to kreolskie danie. Działa dobrze jako danie główne przyjazne dla budżetu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 52 minuty. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Big Easy Jambalaya, Easy One-Pot Jambalaya, oraz Easy Shrimp Jambalaya.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej głębokiej patelni lub 5-quart holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i paprykę; gotować i mieszać 7 minut lub aż warzywa zaczną mięknąć.
Wymieszaj pomidory, wodę i Jambalaya
Mix. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; przykryć i gotować 15 minut.
Wymieszać z krewetkami i kiełbasą. Przykryć i gotować 10 minut dłużej lub po prostu aż krewetki skręcić różowy i ryż i warzywa są miękkie, mieszając od czasu do czasu.
W razie potrzeby posypać natką pietruszki.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Cajun można łączyć z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Możesz spróbować Atlantis Albarino. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
![Atlantis Albarino]()
Atlantis Albarino
Elegancki kolor cytrynowo-żółty, czysty i błyszczący. Jest to bardzo intensywne wino na nosie o trwałych aromatach jakości, przypominające zielone jabłko i owoce tropikalne, takie jak ananas. Na podniebieniu jest długie i trwałe z idealną kwasowością, która pasuje do jego ciała, dzięki czemu jest bardzo przyjemnym winem pełnym wrażeń. To cudownie chrupiące i orzeźwiające wino jest zbierane ręcznie w małych plastikowych pudełkach. Winogrona są selekcjonowane i tłoczone. Po uzyskaniu moszczu rozpoczyna się proces fermentacji alkoholowej, który odbywa się w kadziach ze stali nierdzewnej w temperaturze 64 stopni Fahrenheita. Po okresie fermentacji przeprowadza się regały w celu oddzielenia osadu; następnie przechodzi stabilizację na zimno, jest filtrowany, a następnie butelkowany.