Big Daddy ' s Tandoori Chicken
Kurczak Tandoori Big Daddy wymaga około 1 godzina i 40 minut od początku do końca. To danie główne ma 1114 kalorii, 76g białka, oraz 76g tłuszczu na porcję. Za $3.94 za porcję, ten przepis okładki 37% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką korzeń imbiru, cebulę, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mleko, możesz podążać za tym daniem głównym z Milky Way Brownie Bites jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Niewiele osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chiński kurczak tatusia Wu, Big Daddy ' s Chicken Sriracha Stir-fry, oraz Big Daddy ' s Downtown Roasted Chicken dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej grill do wysokiej. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
W średniej wielkości misce wymieszaj kminek, kolendrę, paprykę, cayenne, sól, pieprz do smaku, sok z cytryny, skórkę z cytryny, jogurt, czosnek i korzeń imbiru, aż dobrze się połączą.
Dodaj kurczaka i równomiernie przykryj marynatą. Przykryj folią w lodówce przez 1 do 2 godzin.
Wyjmij kurczaka z marynaty i włóż do grilla. Gotuj przez 6 do 7 minut z każdej strony, często obracając. Podczas gotowania podlać pozostałą marynatą. Zmniejsz ogień do niskiego i przykryj pokrywką grilla. Kontynuuj gotowanie, aż kurczak się ugotuje, około 18 do 20 minut.
Połóż kaszę na półmisku do serwowania.
Wyjmij kurczaka z grilla i podawaj na kaszy.
W dużym rondlu z grubym dnem na średnim ogniu dodaj masło.
Dodaj cebulę i czosnek i gotuj, aż zmiękną, około 1 do 2 minut. Dodaj mleko i śmietanę i zagotuj.
Ubij kaszę, następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, często mieszając, aż będzie gęsta i miękka, około 35 do 40 minut.
Dodaj parmezan, sok z cytryny, sól, pieprz i szczypiorek. Dobrze wymieszaj. Trzymaj w cieple, aż będzie gotowy do użycia.
Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc
Azjatyckie w menu? Spróbuj połączyć się z Rieslingiem, Gewurztraminer i Chenin Blanc. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Maximin Grunhauser Riesling Abstberg Grosses Gewachs. Ma 4,6 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 63 dolarów.
![Maximin Grunhauser Riesling Abstberg Grosses Gewachs]()
Maximin Grunhauser Riesling Abstberg Grosses Gewachs
Grunhaus jest stosunkowo nowy w produkcji GG, dołączył do VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) dopiero w 2015 roku. Tworzą dwa GGs-Herrenberg i Abstberg. Króluje Abtsberg, pochodzący z gleb ciemnoniebieskich łupków. Wykazuje charakterystyczne aromaty i smaki białej brzoskwini, moreli, wiosennych kwiatów i zielonych ziół. Ekscytująca smuga cytrusowej kwasowości budzi podniebienie i ujawnia Głębokie mineralne i ziołowe aspekty tego niezwykłego kompleksu Riesling. Nie brakuje owoców-brzoskwinia, jabłko i mango błyszczą przez cały czas - ale to nawiedzająca ziemistość i filigranowy detal tego wina sprawia, że jest niezapomniany.