Big Daddy ' s Ravioli z sosem Marinara
Przepis Big Daddy ' s Ravioli z sosem Marinara może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w okolicy 1 godzina i 10 minut. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. To danie główne ma 621 kalorii, 42g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz parmezan, oliwa z oliwek, mix mielonych klopsów, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać wonton wrappers można śledzić to danie główne z Mini placki z jabłkami w opakowaniu Wonton jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażone Ravioli z sosem Marinara, Parmezan-Crusted Ravioli z łatwą kuchenką mikrofalową Marinara, oraz Daddy ' s Secret BBQ Sauce dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu dodaj oliwę z oliwek i czosnek.
Saute, aż czosnek staje się pachnące, o 3 protokół.
Dodać mieszankę klopsików, pół sosu marinara i posypać solą i pieprzem. Wymieszać, aby połączyć, rozbijając wszelkie grudki i delikatnie gotować na wolnym ogniu, o 15 protokół.
Wyjąć z ognia i pozostawić mieszaninę do ostygnięcia, około 20 minut. Wymieszać z ricottą, pietruszką i groszkiem.
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia z plastikową folią i spryskać plastikową folią nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Umieść 1 wonton na desce do krojenia i łyżkę około 1 łyżki mieszanki mięsa do środka wonton. Używając palca lub pędzla do ciasta, posmaruj trochę białka na obwodzie wontonu i połóż inny wonton na górze. Naciśnij krawędzie razem, aby uszczelnić.
Umieść ravioli na przygotowanej blasze do pieczenia i powtórz z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Umieścić pozostałe marinara w rondlu na małym ogniu. Do dużego garnka wrzącej, osolonej wody dodaj ravioli w małych partiach. Gdy unoszą się, po 2 do 3 minutach, wyjąć je na talerz wyłożony czystym ręcznikiem kuchennym.
Podawać ravioli w rozgrzanych miseczkach z marinara i tartym parmezanem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Santa Margherita Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon