Biblos Grillowany Tuńczyk Nicoise

Biblos Grillowany Tuńczyk Nicoise
Biblos Grillowany tuńczyk Nicoise może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 491 kalorii, 51g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $7.75 za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz dressing, tapenadę z oliwek, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ziemniaki można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Słodkimi Ziemniakami jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 43 minuty. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Grillowany Tuńczyk Nicoise, Grillowany Tuńczyk Niçoise, oraz Grillowana Salada Z Tuńczykiem Niçoise dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wytnij kieszeń z boku steków z tuńczyka; odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
2
W misce połącz tapenadę z oliwek, czosnek i kapary. Steki z tuńczyka z dodatkiem mieszanki oliwek i bezpieczne otwieranie wykałaczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tapenada OliwkowaTapenada Oliwkowa
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Umieść nadziewane steki z tuńczyka w dużej, zamykanej plastikowej torbie z sosem sałatkowym. Wycisnąć powietrze i uszczelnić poduszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
4
Umieść w drugiej torbie, aby zapobiec wyciekom. Marynować w lodówce 1 do 3 godzin.
5
Wyjąć tuńczyka z marynaty i niech dojść do temperatury pokojowej, o 20 protokół. Wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
6
Rozgrzać naoliwioną patelnię grillową na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
7
Umieścić tuńczyka na patelni grillowej i gotować 3 do 4 minut na stronie lub aż gotowe. Uważaj, aby nie gotować po średnim lub tuńczyk szybko wyschnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
8
Zdjąć z patelni grillowej i odstawić na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
9
Wymieszać sałatkę na dużym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane WarzywaMieszane Warzywa
10
Udekoruj plastrami gotowanego jajka, fasolką szparagową, pomidorowymi klinami i pokrojonymi w plastry ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
11
Usuń wykałaczki z tuńczyka i umieść na zieleni.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Winnice proweniencji Napa Valley Merlot z oceną 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 43 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia71
Magazyn