Biały tort słoń z lukrem maślanym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać Biały Słoń ciasto z lukrem masło spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 324 kalorie. Ten wegetariański przepis służy 24 i kosztuje 38 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka cukru, masło, krem z kamienia nazębnego, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Łatwe domowe białe ciasto z białym lukrem maślanym, Puszyste białe ciasto z lukrem waniliowym, oraz Białe ciasto z nadzieniem truskawkowym i lukrem truskawkowo-waniliowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól w dużej misce; odstawić. Za pomocą miksera elektrycznego, masło i cukier śmietany, aż mieszanina jest jasnożółty.
Dodać jajka po kolei, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Dodaj mleko kokosowe i mieszankę mąki na przemian, kończąc mieszankę mąki i kontynuując dobrze bić po każdym dodaniu. Wymieszać wanilią.
Podziel ciasto równomiernie między 3 lekko masłem i mąką 8-calowe patelnie kwadratowe.
Piec przez 30 do 35 minut, lub aż tester ciasto wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni, a następnie odwrócić na stojaki chłodzące.
Aby utworzyć ciasto 4-warstwowe, wyciąć 2-calowy, 4-calowy i 6-calowy kwadrat z 2 ciastek. Przy użyciu wytrzymałej tektury Wytnij precyzyjne kwadraty o tych samych wymiarach.
Kładziemy pokrojone ciasta na odpowiednie tekturowe kwadraty (będą służyć jako podstawy).
Włóż 4 wytrzymałe plastikowe słomki, przycięte do długości 6 cali, do środka pozostałego 8-calowego ciasta, tworząc kwadrat (będą działać jako podpora dla 6-calowego ciasta).
Umieść 6-calowy tort na 8-calowym torcie. Powtórz ten proces za pomocą czterech kolejnych słomek na 6-calowym cieście, a następnie umieść 4-calowy tort na wierzchu. Powtórz procedurę dla 2-calowego ciasta.
Masło utrzeć w misce, aż będzie lekkie i puszyste; odstawić.
Połączyć 2/3 szklanki wody i cukru w ciężkim rondlu.
Podgrzewaj, aż ciecz osiągnie miękką kulkę, 116° na termometrze cukierkowym. Obserwuj uważnie; nie pozwól, aby syrop cukrowy się przegrzał.
W innej misce ubij białka z kremem z kamienia nazębnego i soli, aż uformują się bardzo sztywne szczyty. Kontynuuj bicie na dużej prędkości, powoli wlewając 1/4 szklanki syropu cukrowego. Stopniowo dodawać resztę syropu tą samą metodą.
Kontynuuj bicie, jak dodać masło, kilka łyżek na raz. (Upewnij się, że mieszanina nie ma ciepła w nim lub masło stopi). Lukier powinien stać się gęsty i kremowy. Jeśli nie zgęstnieje, ostudzić nad miską lodu, a następnie spróbować ponownie bić. Wymieszać wanilią. Zmrozić ciasto i ozdobić je ciasteczkami słonia (od 8 do 12 dolarów za sztukę, elenis.com).