Biały Kurczak Chili
Biały kurczak Chili jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 626 kalorii, 51g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Ten przepis z szafy gotowanie ma 3897 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, olej, chili, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to 6th Annual Chili Contest: wpis # 6-Crock Pot Jalapeno Popper White Chicken Chili, Chipotle Biały kurczak Chili z kukurydzą i białą fasolą {bezglutenowy}, oraz Biały Kurczak Chili.
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu, dodać cebulę i saute do miękkości, o 5-8 protokół.
Dodać czosnek i kminek i saute aż pachnące, o minutę.
Dodaj zielone chili, jalapenos, kurczak, fasola, rosół z kurczaka, oregano, sól i pieprz, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i dusić przez 20 protokół.
Masę wymieszać z mlekiem, a następnie wymieszać z chili i dusić przez kolejne 10 minut.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Gramona La Cuvee Cava. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 22 dolarów za butelkę.
![Gramona La Cuvee Cava]()
Gramona La Cuvee Cava
Słomkowożółty kolor. Dobra intensywność i definicja na nosie z aromatami owoców pestkowych brzoskwini, nieśplika, jabłka i gruszki. Cytrynowa nuta skórki cytrynowej zapewnia świeżość. Maślane nuty i subtelny dotyk gatunków i miodu.Wino jest dobre na wejściu, średnio mocne na podniebieniu, z dobrą wagą owoców i dobrze zintegrowanym chrupiącym musem. Odświeżające wykończenie i trwała kwasowość.To wino można delektować się przez cały posiłek, od "aperitif" aż do "digestif". Gastronomiczne i wszechstronne.Mieszanka: 70% Xarel.lo, 30% Macabeo