Biały Kurczak Chili

Przepis Biały kurczak Chili może zaspokoić Amerykański głód w mniej więcej 30 minut. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 276 kalorii. Ten przepis służy 9. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka piersi z kurczaka, mielony kminek, stare el chiles i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj 6th Annual Chili Contest: wpis # 6-Crock Pot Jalapeno Popper White Chicken Chili, Chipotle Biały kurczak Chili z kukurydzą i białą fasolą {bezglutenowy}, oraz Białe Chili z kurczakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 4-quart lub holenderskim piekarniku rozgrzać olej na średnim ogniu, aż będzie gorący.
Dodać cebulę, czosnek i kurczaka; gotować i mieszać, aż kurczak nie będzie już różowy.
Wymieszać pozostałe składniki z wyjątkiem sera i kolendry.
Podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej; dusić 10 do 15 minut do mieszania smaków, mieszając od czasu do czasu.
Aby służyć, łyżka chili do zupy miski. Top każdej porcji z serem i kolendry.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava]()
Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji cava są wybierane z wielką starannością i podlegają okresowi leżakowania wynoszącemu co najmniej cztery lata. Po 24 miesiącach – i raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na wytrząsaniu butelek w celu homogenizacji drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich aromatycznego i smakowego potencjału w ciągu ponad 48 miesięcy leżakowania. Rezultatem jest delikatna cava o jasnożółtym zabarwieniu, jasnych złotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety.Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada