Biały krem czekoladowo-kokosowy
Jeśli masz około 45 minut do spędzenia w kuchni, White Chocolate Coconut Fudge może być super przepisem bezglutenowym do wypróbowania. Ten przepis daje 81 porcji z 53 kaloriami , 1 g białka i 3 g tłuszczu każda. Za 10 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się dobrze jako bardzo niedrogi deser. Mieszanka orzechów włoskich, kokosa, odparowanego mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewielu ludzi zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Peppermint White Chocolate Fudge , White Chocolate and Fresh Grated Coconut Cake i Chocolate Fudge Cookies są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wyłóż 9-calową kwadratową patelnię folią i posmaruj folię 1-1/2 łyżeczki masła; odstaw. W dużym, ciężkim rondlu wymieszaj cukier, mleko i pozostałe masło. Doprowadź do wrzenia na średnio-niskim ogniu, stale mieszając. Gotuj i mieszaj przez 30-40 minut lub do momentu, aż termometr cukierniczy wskaże 234° (etap miękkiej kulki).
Zdjąć z ognia; wmieszać białą czekoladę i pianki, aż się rozpuszczą. Wymieszać z kokosem, orzechami i wanilią.
Wlać do przygotowanej patelni.
Pozostawić w temperaturze pokojowej do ostygnięcia.
Używając folii, wyjmij fudge z patelni; pokrój na kwadraty o wymiarach 1 cala. Przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce.