Biały Budyń Czekoladowy
Pudding z białej czekolady wymaga około 20 minut od początku do końca. Ten przepis daje 8 porcji po 398 kalorii , 6 g białka i 27 g tłuszczu każda. Za 2,18 USD za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się dobrze jako deser. Mieszanka ekstraktu rumowego, cukru, wanilii i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 26% , to danie nie jest tak wybitne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pudding potrójnie czekoladowo-mokka , Ciasto z puddingiem bananowo-czekoladowym i Pudding bananowo-czekoladowy .
Instrukcje
W ciężkim rondlu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i sól. Stopniowo dodawaj śmietanę i mleko. Doprowadź do wrzenia na średnio-wysokim ogniu, stale mieszając. Zmniejsz ogień; gotuj i mieszaj trzepaczką przez kolejne 2-3 minuty lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia. Wymieszać 1-1/2 szklanki gorącej mieszanki z żółtkami jaj; wlać z powrotem do rondla. Mieszając stale, doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać jeszcze 2 minuty.
Zdjąć z ognia; mieszać z chipsami, aż się rozpuszczą. Wymieszać z ekstraktem.