Białe zimowe warzywa pieczone w śmietanie

Białe zimowe warzywa pieczone w śmietanie
Białe zimowe warzywa pieczone w śmietanie mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 141 kalorii, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pory, tymianek cytrynowy, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pieczone Warzywa Z Białą Fasolą, Pieczone białe ryby i warzywa, oraz Warzywa Zimowe.

Instrukcje

1
Pokrój pory na cale rund lub pasków o długości około 2 cali, i umyć je dobrze. Ćwierć żarówkę kopru włoskiego, przyciąć większość rdzenia i pokroić wzdłuż na kawałki o grubości cala. Obrać ziemniaki lub rzepy i pokroić je w rundy 1/8 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
ZiemniakZiemniak
RzepaRzepa
PorPor
2
Odciąć szorstką powierzchnię korzenia selera, pokroić na ćwiartki i cienko pokroić. Jeśli nie ma być używany od razu, przykryj go wodą, która została zakwaszona kilkoma łyżkami soku z cytryny lub octu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
OcetOcet
WodaWoda
3
Rozgrzej piekarnik do 191°. dno i boki naczynia do pieczenia posmaruj masłem i natrzyj zmiażdżonym ząbkiem czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
MasłoMasło
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Połowę warzyw układamy w naczyniu i doprawiamy solą, świeżo zmielonym białym pieprzem oraz tymiankiem cytrynowym lub liśćmi tymianku. Dodać drugą warstwę z resztą warzyw, i doprawić je.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Biały PieprzMielony Biały Pieprz
Tymianek CytrynowyTymianek Cytrynowy
WarzywaWarzywa
SólSól
5
Dodać śmietanę, lub mleko i śmietanę, i kropki powierzchni z małymi kawałkami masła, używając około 2 łyżki w całości.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KremKrem
MlekoMleko
6
Połóż kawałek folii luźno na wierzchu i piecz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Resztę masła roztopić i wymieszać z bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
MasłoMasło
8
Wyjmij tarkę z piekarnika po godzinie, zdejmij folię i przykryj powierzchnię bułką tartą. Powrót zapiekankę do piekarnika i kontynuować pieczenie, aż warzywa będą miękkie, o innej godzinie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
9
Wyjąć zapiekankę z piekarnika i odstawić na 5 do 10 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
artykuł var
11
Typ_27_data = {};
12
artykuł
13
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje1
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeZimowe
Magazyn