Białe Wino Funt Ciasto

Białe Wino Funt Ciasto
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać Białe wino Funt ciasto spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje 52 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 389 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz wino, masło, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Z łyżeczką wynik 13%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto czekoladowo-maślane z Porto, Wiśnie w syropie winnym z grzankami, oraz Tort Czarno-biały dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Spryskaj karbowaną patelnię z rurką (np. Bundt®) sprayem do gotowania i lekko zalej mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Wymieszać ciasto, wymieszać budyń, 1/4 szklanki białego cukru, brązowego cukru i cynamonu razem w misce. Ubij olej roślinny, wodę, 1/2 szklanki białego wina i jajka na mieszankę mąki za pomocą elektrycznego miksera, aż ciasto będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Ciasto MixCiasto Mix
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Wino BiałeWino Białe
CynamonCynamon
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek ciasta wyjdzie czysta, około 1 godziny. Fajne ciasto na patelni na stojaku drucianym, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
1/2 szklanki białego cukru, masła, 1/4 szklanki białego wina Połącz w rondlu natychmiast po wyjęciu ciasta z piekarnika. Gotować mieszaninę cukru, stale mieszając, na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i masło stopi, 3 do 5 minut. Łyżka 1/2 glazury na ciasto, gdy ciasto jest jeszcze ciepłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Wino BiałeWino Białe
MasłoMasło
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
6
Odwróć schłodzone ciasto na talerzu ciasta i łyżką pozostałą glazurę na wierzchu ciasta. Pozostawić ciasto do wchłonięcia glazury, około 15 minut. Ciasto z cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
GlazuraGlazura
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn