Białe Wino Funt Ciasto
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać Białe wino Funt ciasto spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje 52 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 389 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz wino, masło, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Z łyżeczką wynik 13%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto czekoladowo-maślane z Porto, Wiśnie w syropie winnym z grzankami, oraz Tort Czarno-biały dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Spryskaj karbowaną patelnię z rurką (np. Bundt®) sprayem do gotowania i lekko zalej mąką.
Wymieszać ciasto, wymieszać budyń, 1/4 szklanki białego cukru, brązowego cukru i cynamonu razem w misce. Ubij olej roślinny, wodę, 1/2 szklanki białego wina i jajka na mieszankę mąki za pomocą elektrycznego miksera, aż ciasto będzie gładkie.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek ciasta wyjdzie czysta, około 1 godziny. Fajne ciasto na patelni na stojaku drucianym, około 1 godziny.
1/2 szklanki białego cukru, masła, 1/4 szklanki białego wina Połącz w rondlu natychmiast po wyjęciu ciasta z piekarnika. Gotować mieszaninę cukru, stale mieszając, na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i masło stopi, 3 do 5 minut. Łyżka 1/2 glazury na ciasto, gdy ciasto jest jeszcze ciepłe.
Odwróć schłodzone ciasto na talerzu ciasta i łyżką pozostałą glazurę na wierzchu ciasta. Pozostawić ciasto do wchłonięcia glazury, około 15 minut. Ciasto z cukrem cukierniczym.