Białe Risotto z Puree Fava

Białe Risotto z Puree Fava
Przepis białe Risotto z przecier Fava może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 1 godzina. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 775 kalorii, 15g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.78 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, wino, fasolę fava i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Halibut zapiekany z risotto z białymi szparagami i Purée z grochu, Puree Z Fasoli Fava, oraz Przecier Z Fasoli Fava.

Instrukcje

1
Risotto Bianco
2
Przynieś 4 szklanki bulionu z kurczaka na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
3
2 T oliwy z oliwek i 1 T masła przełożyć na oddzielną patelnię, dodać cebulę, czosnek i seler i gotować bardzo powoli na średnim ogniu przez około 15 minut bez barwienia. Gdy warzywa zmiękną, dodaj ryż i podgrzej ogień do średnio-wysokiego.Ryż zacznie teraz lekko smażyć, więc mieszaj go. Po chwili będzie wyglądać lekko przezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodaj wino i mieszaj.Gdy wino ugotuje się do ryżu, dodaj pierwszą chochlę gorącego bulionu i szczyptę soli. Podgrzać na wolnym ogniu, aby ryż nie gotował się zbyt szybko Na Zewnątrz. Dodawać kadzi pełne bulionu, mieszając w miarę upływu czasu, pozwalając, aby każda kadzi była pełna do wchłonięcia przed dodaniem następnej. Zajmie to około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
5
Zdjąć z ognia i dodać 4 T masła i ½ C Pecorino Romano. Dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pecorino RomanoPecorino Romano
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
6
Umieść pokrywkę na patelni i pozostaw na 2 minuty. To uchroni go przed rozgotowaniem i pozwoli mu uzyskać kremowy.Puree Z Fasoli Fava
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Umieścić fasolę fava w żaroodpornej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Zalać fasolę wystarczająco wrzącą wodą, aby pokryć ją o około 1 cal.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
9
Niech fasola siedzieć niezakłócony, aż woda ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć fasoli.Zacznij obrać fasolę, używając miniaturki, aby przeciąć szczelinę w skórze. Lekko ściśnij, a wewnętrzna fasola wyskoczy. Jeśli to możliwe, zacznij od mniejszych ziaren pracujących do największych ziaren.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
10
Rozgrzać 2 łyżki bardzo dobrej oliwy z oliwek w małej patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Dodać czosnek i gotować, mieszając często, aż dopiero zaczynają brązowy.Zeskrobać czosnek i to olej do robota kuchennego i dodać fasolę fava, Pozostałe ½ szklanki bardzo dobrej oliwy z oliwek, sól i pieprz, pietruszka, i tymianek. Pulsuj mieszaninę 5 lub 6 razy, aby uzyskać szorstki puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Fasola FavaFasola Fava
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
12
Dodać bulion z kurczaka i zmiksować na kilka sekund, aż będzie nieco gładki. Zostaw trochę tekstury, jeśli to możliwe. Przecier będzie przez 1 tydzień pokryty w Twoim refrigerator.To
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
13
Serwować
14
Łyżka ciepłego risotto w 4 miseczki i top każdy z równą ilością puree z fasoli fava.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
15
Podawać z pozostałym Pecorino Romano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pecorino RomanoPecorino Romano
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn