Białe małże Miso z rukolą
Białe małże Miso z rukolą wodną mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.33 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 417 kalorii. Mieszanka Małży, masła, pasty miso i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 17 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 90%. Spróbuj Sałatka Z Rukoli Z Sosem Miso-Limonkowym, Pikantne małże gotowane na parze w rosole Miso, oraz Sake-gotowane na parze małże z imbirem, Miso i szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać masło w garnku żeliwnym 3-litrowym na średnim ogniu. Gdy masło piany, dodać imbir i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać sake i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj małże, wymieszaj, aby pokryć, przykryć i parą, aż małże się otworzą, około 3 do 5 minut.
Za pomocą łyżki szczelinowej Usuń małże na talerz do serwowania.
Dodaj miso do sosu i mieszaj, aż będzie gładka.
Zdjąć z ognia, wymieszać z rukolą, zalać małże i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.