Białe ciasto świąteczne
White Christmas Pie może być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji deserów. Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji o wartości 329 kalorii , 6 g białka i 15 g tłuszczu każda. Za 63 centy za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis lubi 40 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ekstraktu waniliowego, gęstej śmietany kremówki, mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Jest idealny na Boże Narodzenie . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 31% , co nie jest tak doskonałym wynikiem. Podobne przepisy obejmują Cringle Christmas Crack (The Best Christmas Crack Ever!) , Divine Christmas Candy Cane Cookies i A Christmas With Peking Duck .
Instrukcje
Zmiękcz żelatynę w zimnej wodzie.
Wymieszaj 1/2 szklanki cukru, mąki i soli w rondlu. Stopniowo dodawaj mleko. Gotuj na małym ogniu, mieszając, aż się zagotuje. Gotuj przez 1 minutę i zdejmij z ognia.
Przenieś do dużej miski. Wymieszaj z rozmiękczoną żelatyną. Gdy częściowo stężeje, ubijaj mikserem obrotowym do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszaj z wanilią i 1 szklanką kokosa.
Ubij śmietanę na sztywno. Delikatnie wymieszaj z masą kokosową.
W czystej misce ubij białka jajek na pianę. Wbij krem z kamienia winnego i 1/2 szklanki cukru. Kontynuuj ubijanie, aż białka jajek utworzą sztywne szczyty. Wymieszaj z mieszanką kokosową. Nałóż nadzienie do schłodzonego ciasta.
Posyp dodatkowym kokosem. Schłodź przez 2 godziny.