Białe ciasto z cytrynowym nadzieniem

Białe ciasto z cytrynowym nadzieniem
Biały tort z nadzieniem cytrynowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserowego. Ten przepis służy 8 i kosztuje 55 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 249 kalorii, 3G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka mleka, sok z cytryny, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką ocena 15%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Białe Ciasto Warstwowe Z Nadzieniem Z Twarogu Cytrynowego, Białe ciasto z cytrynowo-limonkowym nadzieniem twarogowym i lukrem z bitą śmietaną, oraz Ciasto cytrynowo-migdałowe z nadzieniem z twarogu cytrynowego.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Smaruj dwie 9-calowe okrągłe patelnie z warstwą ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść 2 szklanki mąki, 1 1/2 szklanki cukru, skrócenie, sól i 2/3 szklanki mleka w misce i ubijaj przez 2 minuty mikserem elektrycznym ze średnią prędkością. Wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
SkracanieSkracanie
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
3
Dodać białka pozostałego mleka i 1 łyżeczkę wanilii i ubijać jeszcze przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
WaniliaWanilia
MlekoMleko
4
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
5
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 25 do 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Niech ciasto ostygnie, a następnie rozprowadzić nadzienie cytrynowe między warstwami i zamrozić gotowanym lukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
LukierLukier
CytrynaCytryna
7
Aby nadzienie cytrynowe: w rondlu na średnim ogniu połącz 3/4 szklanki cukru, 2 łyżki mąki, sok pomarańczowy i cytrynowy oraz pozostałe jajko. Gotować, aż mieszanina zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
PomarańczowyPomarańczowy
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CytrynaCytryna
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Usuń z ciepła mrówka niech ostygnie całkowicie przed złożeniem w bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
9
Rozprowadzić pomiędzy ostudzonymi warstwami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn