Biała Terryna rybna z łososiem ikrą i koperkiem

Biała Terryna rybna z łososiem ikrą i koperkiem
Biała Terryna rybna z łososiem ikrą i koperkiem to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 265 kalorii. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz białko jaja, filety z szarej podeszwy, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 22%, co jest raczej złe. Spróbuj Biała Terryna rybna z łososiem ikrą i koperkiem, Ellyn Goodrich ' s Alaskan Halibut and Salmon Gefilte Fish Terrine (Pareve), oraz Ciasta z łososiem i koperkiem w 4 prostych krokach dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w środkowej pozycji i rozgrzej piekarnik do 163°. Terryna olejowa i dno linii arkuszem papieru woskowego (przyciętego do dopasowania), a następnie Papier olejowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Usunąć widoczną srebrną skórę lub ścięgno z ryb i pokroić po obu stronach kości Szpilki, aż wszystkie kości Szpilki zostaną usunięte, a następnie pokroić rybę na 1-calowe kawałki. Ryby przecier z solą, białym pieprzem i gałką muszkatołową w robocie kuchennym, aż będą bardzo gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
Dodać białko jaja i przecier aż do włączenia, a następnie przenieść mieszaninę do miski ustawionej w większej misce z lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Ustaw tamis, ekran do góry, na talerzu i pracy mieszaniny ryb przez sito o 2 łyżki na raz ze skrobakiem, aż wszystko, co pozostaje jest ścięgien. Kontynuuj pracę ryb przez sito, od czasu do czasu skrobając napięte ryby od spodu tamis i przenosząc do dużej miski ustawionej w innej misce z lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Zważyć napięte ryby, aby określić taką samą ilość śmietany (1 szklanka śmietany waży 8 uncji). Następnie, utrzymując mieszankę rybną nad lodem, mieszaj śmietanę w mieszankę rybną, około 1/4 szklanki na raz, dużą gumową łopatką, aż cała śmietana zostanie włączona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
6
Przenieść jedną czwartą mieszaniny do małej miseczki i wymieszać z koperkiem. Delikatnie złóż ikrę łososia do pozostałej mieszanki rybnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ikra Z łososiaIkra Z łososia
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Rozłóż około dwóch trzecich mieszaniny ikry w terrinie i utwórz szerokie koryto wzdłuż środka z tyłu łyżki. Napełnij koryto mieszaniną koperku, lekko ją pokrywając i wygładzając powierzchnię. Przykryć pozostałą mieszaniną ikry i pleśnią RAP mocno na blacie do zwartej terryny. Gładki wierzch z przesuniętą szpatułką i pokrywa powierzchnię olejowaną arkuszem papieru woskowego (Naoliwiona strona w dół).
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
8
Piec awater bathuntil terrine jest twardy w dotyku i łatwo oddziela się od boków formy i termometru umieszczonego po przekątnej przez papier do środka terrine rejestry 110 do 49° (metalowy szaszłyk lub cienki nóż zanurzony w dnie terrine przez 5 sekund i usunięty będzie czuć się gorąco), 40 do 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
9
Przenieś terrinę w formie do stojaka i pozostaw do ostygnięcia 10 do 15 minut przed demontażem.
10
Aby zdemontować, usuń papier woskowy i uruchom cienki nóż wokół wewnętrznej krawędzi formy. Odwróć deskę do krojenia lub naczynie do serwowania na terrine, a następnie ponownie odwróć i usuń pleśń i papier woskowy, zacierając nadmiar płynu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
11
Pokrój terrynę na plastry ostrym nożem, podtrzymując każdy plaster jako pokrojony płaską metalową szpatułką i przenosząc jako pokrojony na małe talerze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
12
* Dostępne w bridgekitchenware.com.
1
Terryna może być składana, ale nie pieczona, 1 dzień wcześniej i schłodzona, przykryta.

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn