Biała ryba gotowana na parze z marchewką i szpinakiem z sosem cytrynowo-Zielonym cebulowym
Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 201 kalorii, 1G białka, oraz 19g tłuszczu. 14 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz liście szpinaku dla niemowląt, pieprz, ocet ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Julienned Carrots ' N ' Onion, Sałata Rzymska Z Salami, Serem I Marchewką, oraz Ryba na parze z imbirem i dymką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Sos: doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia na średnim ogniu.
Dodać zieloną cebulę i blanszować, aż będą jasnozielone, i po prostu zmięknie; o 1 minutę.
W małej miseczce wymieszać skórkę z cytryny, z dodatkiem soli i pieprzu. Przynieś kilka cali wody na wolnym ogniu na średnim ogniu w patelni wok lub patelni sos 2 cale większe niż kosz na parowiec. Poziom wody powinien znajdować się poniżej dna kosza parowca.
Jedną warstwę liści szpinaku ułożyć na wierzchu kosza, a rybę ułożyć na wierzchu szpinaku.
Posypać około ¼ łyżeczki skórki cytrynowej na każdym kawałku ryby, wraz z mielonym czarnym pieprzem.
Włożyć marchew do dolnego kosza na parowiec, a pozostałe liście szpinaku okryć marchewką.
Umieść zadaszony parowiec nad gotującą się wodą i gotuj, aż ryba zacznie łatwo się łuszczyć, około 10 minut.Marchew i szpinak podzielić między 4 podgrzewane talerze obiadowe.
Umieść na nich kawałek ryby i skropić ryby i warzywa sosem 1 lub 2 T.