Biała Lazania z pikantną kiełbasą z indyka i grzybami
Biała Lazania z pikantną kiełbasą z indyka i grzybami może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 3,82 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 988 kalorii, 69g białka, oraz 42g tłuszczu. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieczarek, mleka ricotta, cukinia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kiełbasa z indyka-szpinakowa Lasagna z pikantnym sosem pomidorowym, Lasagna Z Kiełbasą Z Indyka, oraz Lazania z kiełbasą z indyka.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Do białego sosu: doprowadzić średni rondel na niskim średnim ogniu i dodać masło. Po rozpuszczeniu masła wymieszaj mąkę drewnianą łyżką; gotuj przez 2 minuty (nie pozwól, aby zabarwiła się).
Dodać mleko i doprowadzić do wrzenia, kontynuując mieszanie. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Dodać parmezan, ubijając do włączenia. Doprawić solą i pieprzem.
Na lasagne: na patelni na średnim ogniu, dodać oliwę z oliwek i gotować kiełbasę z indyka, aż tylko zacznie brązowieć, o 4 protokół.
Dodać grzyby i nadal saute aż złoty kolor i indyk jest gotowane przez, 4 do 6 dodatkowych minut. Doprawić koszerną solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Dobrze wymieszać, a następnie wyłączyć ogień i odstawić do ostygnięcia.
W małej misce, połączyć ricottę, jajko, parmezan, około 1/2 łyżeczki grubej soli i kilka rund popękanego pieprzu.
Rozprowadź 1/4 szklanki białego sosu na dnie 9-przez 13-calowego niereaktywnego naczynia do pieczenia. Rozpocznij nakładanie warstw od 3 makaronów, a następnie z około 1 szklanką mieszanki ricotta.
Warstwa około połowy cukinii równomiernie na ricotta. Następnie z połową kiełbasy z indyka i pieczarkami, kończąc na 1 szklance białego sosu.
Posypać 1/3 mozzarelli. Powtarzam. Górną drugą warstwę z 4 makaronem, białym sosem i posypać pozostałą mozzarellą.
Piec, przykryty folią, przez 30 minut.
Wyjąć z piekarnika i zdjąć pokrywę foliową.
Podgrzać brojlery do maksymalnej temperatury. Broil aż ser jest rumiane i bulgotanie, o 1 minutę.
Udekoruj natką pietruszki.