Biała fasola z brokułami Rabe i cytryną
Biała fasola z brokułami Rabe i cytryną jest bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 369 kalorii. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz cytrynę, parmezan, fasolę cannellini i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Brokuły Rabe z białą fasolą i parmezanem, Brokuły Rabe z białą fasolą i ziemniakami, oraz Toskańska Biała Fasola I Brokuły Rabe.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piekarniku lub ciężkim garnku na średnim ogniu.
Dodaj cytrynę, anchois i czosnek. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cytryna zmięknie i brązowy w miejscach i anchois rozpadnie, o 5 protokół.
Dodać brokuły rabe; doprawić solą i pieprzem i gotować, rzucając od czasu do czasu, aż jasnozielony i chrupiące-przetargu, o 5 protokół.
Dodać fasolę i 1/2 szklanki wody do garnka. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż smaki się stopią i ciecz jest zmniejszona o połowę (nadal chcesz, aby był pikantny), o 5 protokół.
Wymieszać natkę pietruszki i 2 łyżki parmezanu.
Przełożyć na talerz, w razie potrzeby posypać płatkami czerwonej papryki i polać więcej parmezanu.
W porcji: 320 kalorii, 13 g tłuszczu, 9 g błonnika