Biała Czekolada Panna Cotta Z Sosem Z Ciemnej Czekolady
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj białej czekolady Panna Cotta z sosem z ciemnej czekolady. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 295 kalorii, 5G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sos czekoladowy, żelatynę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co jest raczej złe. Spróbuj Gorzka Czekolada Espresso Panna Cotta, Ciemna czekolada i Malina Panna Cotta, oraz Ciemna Czekolada Karmel Panna Cotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żelatynę posypać 1/4 szklanki mleka w małej misce; mieszać do zwilżenia.
Mieszanina będzie grudkowata.)
Gotuj śmietanę, kromki czekoladowe i cukier w rondlu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, 4 minuty lub aż kromki zostaną stopione i cukier się rozpuści.
Wyjąć z ognia i dodać mieszaninę żelatyny, mieszając, aż mieszanina się rozpuści. Wymieszać w pozostałej 1 1/4 szklanki mleka.
Wlać mieszaninę równomiernie do 4 do 6 szklanek na łodygach lub 6 (8-oz.) ramekins. Przykryć i schłodzić 24 godziny.
Podawać z sosem z ciemnej czekolady.
Dekorować, w razie potrzeby.