Biała Czekolada-Mrożony Chleb Żurawinowy
Biała czekolada-mrożony chleb żurawinowy jest Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 12. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 264 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, proszek do pieczenia, pół na pół i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chleb Z Białej Czekolady Iced Cranberry, Chleb Żurawinowy Mrożony Z Białej Czekolady, oraz Chleb Żurawinowy Z Białej Czekolady dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. nasmarować dno tylko 8x4-calowej patelni bochenkowej. W dużej misce, połączyć mąkę, cukier, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól; dobrze wymieszać. Wymieszać z żurawiną.
W małej misce, połączyć 3/4 szklanki pół i pół, skórki pomarańczowej i jaj; beat dobrze.
Dodać pół na pół mieszaniny, roztopione masło i sok pomarańczowy do mieszaniny mąki; mieszać tylko do suchych składników są zwilżone.
Wlać ciasto do nasmarowanej patelni.
Piec w temperaturze 177°. przez 50 do 60 minut lub do głębokiego złocistego brązu i wykałaczka włożona do środka wychodzi czysta. Schłodzić na patelni przez 10 minut. Uruchom nóż wokół krawędzi patelni, aby poluzować.
Wyjąć bochenek z patelni; umieścić na stojaku z drutu. Schłodzić 1 godzinę lub do całkowitego ostygnięcia.
W małej misce bezpiecznej dla mikrofalówki, połączyć Baton do pieczenia i 1 łyżkę stołową pół na pół. Kuchenka mikrofalowa na wysokiej przez 30 sekund; mieszać, aż stopi się i gładkie. W razie potrzeby, kuchenka mikrofalowa dodatkowe 10 do 20 sekund. Trzepaczką ubić cukier puder na gładką masę. Jeśli to konieczne, dodać dodatkowe pół na pół, 1/2 łyżeczki na raz, aż do pożądanej konsystencji. Łyżką i rozłożyć lukier na schłodzonym bochenku, pozwalając niektórym spływać po bokach.