Biała czekolada Key Lime Endeavor z Macadamia Crunch
White Chocolate Key Lime Endeavor z Macadamia Crunch może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Jedna porcja zawiera 567 kalorii, 9g białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.54 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z limonki, orzechy makadamia, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Biała czekolada Key Lime Endeavor z Macadamia Crunch, Macadamia Key Lime Pie, oraz Tropikalne ciasteczka (z białą czekoladą, orzechami Macadamia, skórką z limonki + prażonym kokosem).
Instrukcje
Aby Crunch: w robocie kuchennym, połączyć orzechy, mąkę i 1/4 szklanki cukru.
Wymieszaj 3 łyżki masła, aż ciasto utworzy duże okruchy; nie pozwól, aby ciasto połączyło się w kulkę.
Naciśnij crunch do dołu i do góry boki 9 calowy patelni pie. Zamrażać, aż skorupa będzie jędrna.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Piec skorupę przez 25 minut, lub aż jest lekko rumiane i zestaw.
Ostudzić na stojaku z drutu. Pozostaw piekarnik włączony w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C).
Aby biała czekolada powłoka: w małej misce, wymieszać 8 łyżek masła i białej czekolady.
Umieść miskę na gotującej się wodzie, ciągle mieszając, aż czekolada i masło będą gładkie.
Wlać mieszaninę równomiernie do skorupy. Zamrozić do twardości.
Aby uzyskać kluczowe wapno: w średniej misce ubić żółtka, skondensowane mleko i skórkę z limonki. Stopniowo wymieszać sok z limonki.
Wlać mieszaninę do schłodzonej skorupy.
Piec w nagrzanym piekarniku 350 stopni F (175 stopni C) przez 20 minut.
Niech ciasto ostygnie całkowicie na stojaku z drutu. Następnie przykryć i przechowywać w lodówce przez około 2 godziny, lub do ostygnięcia.
W schłodzonej misce ubijamy śmietanę z 1 łyżką cukru do uzyskania sztywnych szczytów. Łyżką lub wymieszać bitą śmietanę na wierzchu ciasta przed podaniem.