Przepis białe Curry jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 3 i kosztuje $3.36 za porcję. Jedna porcja zawiera 715 kalorii, 34g białka, oraz 57 g tłuszczu. Niewiele osób lubiło to danie główne. Ten przepis z pbs.org ma 9 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz liście limonki kaffir, długość galangal, zapakuj grzyby enoki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier palmowy, możesz podążać za tym daniem głównym z Halloween Wyciąć Ciasteczka Cukru jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Dziki czosnek i biała fasola Curry, Dziki czosnek i biała fasola Curry, oraz [Recenzja - produkt] Speedy Malaysian Chicken Curry (ft. A1 Mięsny Sos Curry Instant) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Dodaj szalotki, czosnek, imbir, sól, kolendra, i kminek do robota kuchennego i proces, aż masz stosunkowo gładką pastę, która nie zawiera żadnych kawałków.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Posypać obfite ilości soli na mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Podgrzej ciężki garnek na średnim ogniu, aż będzie gorący.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
4
Dodać olej, a następnie dodać mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Niech mięso brązowy z jednej strony, a następnie odwrócić i brązowy z drugiej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Przenieść mięso do miski i powtórzyć, jeśli to konieczne, aby brązowy resztę mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Dodaj pastę przyprawową do gorącego oleju, stale mieszając, aby zapobiec spalaniu. Gdy pasta przyprawowa jest bardzo pachnąca (ale nie rumiana ), dodaj liście limonki, galangal, trawę cytrynową i chili i kontynuuj smażenie, aż poczujesz zapach liści limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki
Pasta Przyprawowa
Eliksir G
Galangal
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
8
Dodać mleko kokosowe i cukier palmowy, a następnie powrócić mięso do garnka. Przykryć luźno pokrywką i delikatnie dusić na średnim ogniu, aż mięso będzie miękkie (około 1 godziny dla kurczaka, 2 godziny dla wieprzowiny).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Cukier Palmowy
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
9
Dodać grzyby enoki i bakłażan i gotować odkryte, aż bakłażan jest miękki i curry lekko zagęszczony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Enoki
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
10
Usuń liście limonki, galangal, trawa cytrynowa i chili, a następnie dodaj śmietanę.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Getrank Gruner Veltliner (1 litr). Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.