Białe Curry
Przepis białe Curry jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 3 i kosztuje $3.36 za porcję. Jedna porcja zawiera 715 kalorii, 34g białka, oraz 57 g tłuszczu. Niewiele osób lubiło to danie główne. Ten przepis z pbs.org ma 9 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz liście limonki kaffir, długość galangal, zapakuj grzyby enoki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier palmowy, możesz podążać za tym daniem głównym z Halloween Wyciąć Ciasteczka Cukru jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Dziki czosnek i biała fasola Curry, Dziki czosnek i biała fasola Curry, oraz [Recenzja - produkt] Speedy Malaysian Chicken Curry (ft. A1 Mięsny Sos Curry Instant) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj szalotki, czosnek, imbir, sól, kolendra, i kminek do robota kuchennego i proces, aż masz stosunkowo gładką pastę, która nie zawiera żadnych kawałków.
Posypać obfite ilości soli na mięso.
Podgrzej ciężki garnek na średnim ogniu, aż będzie gorący.
Dodać olej, a następnie dodać mięso.
Niech mięso brązowy z jednej strony, a następnie odwrócić i brązowy z drugiej strony.
Przenieść mięso do miski i powtórzyć, jeśli to konieczne, aby brązowy resztę mięsa.
Dodaj pastę przyprawową do gorącego oleju, stale mieszając, aby zapobiec spalaniu. Gdy pasta przyprawowa jest bardzo pachnąca (ale nie rumiana ), dodaj liście limonki, galangal, trawę cytrynową i chili i kontynuuj smażenie, aż poczujesz zapach liści limonki.
Dodać mleko kokosowe i cukier palmowy, a następnie powrócić mięso do garnka. Przykryć luźno pokrywką i delikatnie dusić na średnim ogniu, aż mięso będzie miękkie (około 1 godziny dla kurczaka, 2 godziny dla wieprzowiny).
Dodać grzyby enoki i bakłażan i gotować odkryte, aż bakłażan jest miękki i curry lekko zagęszczony.
Usuń liście limonki, galangal, trawa cytrynowa i chili, a następnie dodaj śmietanę.
Podawać z gotowanym na parze ryżem jaśminowym.