Bezproblemowa lasagne firmy Johnsonville®
Jeśli chcesz dodać więcej śródziemnomorskich przepisów do swojego pudełka z przepisami, No-Fuss Lasagna firmy Johnsonville® może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 27 g białka , 30 g tłuszczu i łącznie 478 kalorii . Za 1,87 dolara za porcję otrzymasz danie główne na 10 osób. Jeśli masz pod ręką kiełbaski, płatki pietruszki, jajko i kilka innych składników, możesz to zrobić. 2 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżką wynoszący 53% . Johnsonville® Italian Sausage Lasagna , No-Fuss Lasagna i Johnsonville Party Meatballs są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Kiełbasę smażymy lub pieczemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Kiełbasę przekrój wzdłuż na pół; pokroić w plasterki o grubości 1/4 cala. Na dużej patelni połącz kiełbasę, sos spaghetti i wodę. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować bez przykrycia przez 5 minut.
W misce wymieszaj ser ricotta, jajko, natkę pietruszki i oregano.
Rozłóż jedną trzecią mieszanki sosu na dnie natłuszczonego naczynia do pieczenia o wymiarach 13 cali x 9 cali.
Ułóż warstwę z połową makaronu i połową mieszanki sera ricotta.
Posypać połową sera mozzarella. Polać jedną trzecią sosu.
Ułóż warstwę pozostałego makaronu, mieszanki sera ricotta i sera mozzarella. Polać pozostałym sosem.
W razie potrzeby posyp parmezanem i czarnymi oliwkami. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 8 godzin lub na noc.
Wyjmij lasagne z lodówki na 30 minut przed pieczeniem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350 stopni F przez około 1 godzinę lub do momentu, aż makaron będzie miękki, a sos będzie musujący.
Przed podaniem odstaw na 5-10 minut.
Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese
Lasagne świetnie komponuje się z Chianti, Montepulciano i Sangiovese. Lasagne dobrze komponuje się z czerwonym winem o średniej treściwości i wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Piccini Chianti Classico. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Piccini Chianti Classico]()
Piccini Chianti Classico
Jasny rubin z nutą fioletu. Nuty śliwki i fiołka mieszają się z bujnymi, dojrzałymi dzikimi jagodami. W smaku ekspansywne i żywe, z utrzymującym się, aksamitnym posmakiem w ustach. Długi finisz zatopiony w owocach. Wszechstronne wino, najlepiej podawane w temperaturze 64°F, fantastyczne do soczystych czerwonych mięs, grillowanych lub pieczonych.