Bezmleczny Flan kokosowy bittmana

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj bezmleczny Flan kokosowy Bittmana. Ten przepis służy 4. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 313 kalorii, 4G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. 40 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, żelatynę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ciasto" Ant "Jean' s Dairy-Free Flan Cake, Ciasto Kokosowe Bez Skorupki Bez Cukru {Bez Nabiału, Bezglutenowe I O Niskiej Zawartości Węglowodanów}, oraz Wtorek Bezglutenowy: Ciasto Kokosowo-Dyniowe Bez Nabiału, Bez Jajek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do małego, ciężkiego rondla wrzucić 1/2 szklanki cukru i wody. Włącz ciepło do średnio-niskiego i gotuj, potrząsając od czasu do czasu patelnią (najlepiej nie mieszać), aż cukier się upłynni, zmieni się na jasny, a następnie zmieni kolor na złoty, około 20 minut. Natychmiast wlać karmel na dno średniej szklanej miski lub naczynia żelatynowego lub czterech 6-uncji ramekinów.
Umieścić mleko kokosowe w średnim rondlu i posypać żelatyną na nim, odstawić na 5 minut. Podgrzać i gotować mieszając, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
Umieść tofu, wanilia, sól, i pozostałe 2 Tbs cukru w blenderze lub robocie kuchennym i puree.
Dodać mieszankę kokosową i zmiksować na gładką masę.
Wlać krem do przygotowanej miski lub ramekinów i przenieść do lodówki.Schłodzić do zestawu, co najmniej 4 godziny do 24 godzin.
Podawać flan z miski (z dużą łyżką do zgarniania karmelu) lub ramekins; lub zanurzyć dno naczyń w gorącej wodzie przez około dziesięć sekund, uruchomić cienki nóż wokół krawędzi, a następnie odwrócić na talerze, skrobanie sos na wszystkich.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Sangre de Toro Tempranillo z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
![Sangre de Toro Tempranillo]()
Sangre de Toro Tempranillo
Wino pełne charakteru i jest zarówno mocne, jak i eleganckie. Delikatne aromaty kwiatowe na tle bardzo dojrzałych owoców, dębu i trufli. Jego taniny mają owocową, mięsistą strukturę, która ewoluuje w aksamitne akcenty dymu i przypraw nabytych podczas starzenia.Idealny do mięs, paelli i do kremowych serów.