Bezmięsna Faszerowana Kapusta
Gołąbki bezmięsne to przepis bezglutenowy i bezmleczny, składający się z 6 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 16 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 244 kalorie . Za 1,53 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Taste of Home wymaga brązowego ryżu, kapusty, pomidorów w puszkach i skondensowanej zupy pomidorowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 78% . Spróbuj bezmięsnego poniedziałku: surówka z kapusty włoskiej z sumakiem, jogurtem i miętą , bezmięsne nadziewane liście winogron i poważnie bezmięsna: cukinia nadziewana izraelskim kuskusem, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
W małym rondlu zagotuj ryż z wodą. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 25-30 minut lub do miękkości. W międzyczasie gotuj kapustę we wrzącej wodzie, aż zewnętrzne liście będą łatwo odchodzić od główki. Odłóż 12 dużych liści na bułki (resztę kapusty przechowuj w lodówce do innego użytku).
W dużej misce wymieszaj kawałki mięsa, cebulę, paprykę, ugotowany ryż i połowę zupy.
Wytnij grubą żyłkę od spodu każdego zarezerwowanego liścia, wykonując nacięcie w kształcie litery V.
Umieść 1/3 szklanki mieszanki ryżowej na każdym liściu kapusty; przycięte końce zachodzą na siebie. Złożyć po bokach, zaczynając od obciętego końca.
Zwinąć całkowicie tak, aby zamknąć nadzienie.
Rozłóż połowę sosu pomidorowego w 13-calowej formie. x 9 cali naczynie do pieczenia pokryte sprayem kuchennym.
Ułożyć bułki łączeniem do dołu w naczyniu.
W małej misce połącz pomidory z pozostałą zupą i sosem pomidorowym.
Polej bułki. Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 40-45 minut lub do momentu, aż zaczną się bulgotać, a kapusta będzie miękka.