Bezglutenowy Wtorek: Wegańskie Pączki Jabłkowe
Bezglutenowe wtorek: Wegańskie pączki jabłkowe może być tylko poranny posiłek szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 33 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 238 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, proszek do pieczenia, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 3645 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bezglutenowy Wtorek: Wegańskie Babeczki Z Chlebem Bananowym, Bezglutenowy Wtorek: Wegańskie Ciasteczka Czekoladowe, oraz Wtorek Bezglutenowy: Galette Jabłkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce do mieszania, połączyć brązowy mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, skrobia z tapioki, ciemnobrązowy cukier, proszek do pieczenia, mielony cynamon, sól, guma ksantanowa i mielona gałka muszkatołowa.
Trzepaczka do połączenia.
W małej misce połącz zmielone nasiona lnu i gorącą wodę. Mieszaj. Odczekaj 30 sekund.
Dodaj zmielony len, sok jabłkowy i olej do suchychskładniki.
Wymieszać, aż ciasto uformuje się. Ciasto będzie lekko lepkie.
Obficie biała mąka ryżowa licznik.
Ciasto przelać do licznika. Na wierzchu ciasta obficie biała mąka ryżowa. Pat ciasto na 1/2 cala grubości prostokąta.
Wyłożyć blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi i umieścić w misce cukier granulowany. Odstaw oba na bok.
Dodaj wystarczającą ilość oleju do holenderskiego piekarnika, aby zmierzyć głębokość około 1 1/2 cala.
Dip 2 1/2-calowy nóż do białej mąki ryżowej.
Ciasto pokroić w rund. Zanurzyć 3/4-calowy kuter w białej mące ryżowej.
Pokrój Centra na pączki małym kutrem.
Delikatnie umieścić pączki na gorącym oleju. Smażyć, aż pączki urosną na wierzchu oleju, około dwóch minut. Używając uchwytów dwóch drewnianych łyżek, ostrożnie odwróć pączki. (Jeśli po dwóch minutach pączki nie podniosą się na wierzch oleju, odwróć i tak.) Smażyć pączki przez dodatkową minutę.
Za pomocą pająka (Chiński skimmer) Usuń pączki z gorącego oleju.
Odcedzić na kilka sekund na ręcznikach papierowych.
Przenieść do cukru granulowanego. Chcesz płaszcz pączki w cukrze, podczas gdy pączki są jeszcze gorące lub cukier nie będzie trzymać. Powtórz z pozostałym ciastem.
Pączki podawać natychmiast.
W przypadku otworów na pączki: ostrożnie umieść otwory na pączki w gorącym oleju. Smażyć przez minutę. Obróć, usmaż jeszcze minutę.