Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 1977 kalorie, 64G białka, oraz 90 g tłuszczu każdy. Jeśli 6,18 zł za porcję spada w budżecie, bezglutenowy chleb sezamowy może być doskonałym bezglutenowe przepis do wypróbowania. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka sproszkowanej żelatyny, jajka, mąka sorgo i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Bezglutenowy Chleb Kanapkowy Bez Nabiału, Bezglutenowy Chleb Kanapkowy, oraz Bezglutenowy chleb kanapkowy II dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 218°.patelnia z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Bochenkowa
Piekarnik
2
W małym rondlu na umiarkowanym ogniu, rozgrzać masło, aż będzie gorące, ale nie palenie. Wymieszać 3 łyżki sezamu i smażyć, aż nasiona będą złocisto brązowe i pachnące, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Sezamu
Masło
Nasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Przenieść mieszaninę do małej miski i ostudzić do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
W małej misce, posypać żelatynę na 2 łyżki zimnej wody. Wymieszać, a następnie odstawić, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
W dużej misce, wymieszać cukier i 1/2 szklanki ciepłej wody (105F do 46°).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
6
Posypać drożdże i odstawić, aż spieniony, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drożdże
7
Dodać 2 jajka, maślankę, melasę, masło i mieszankę żelatyny i ubić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Melasa
żelatyna
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
8
W dużej misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie wiosła, ubić razem mąkę z tapioki, mąkę z ciecierzycy, mąkę migdałową, mąkę kokosową, mąkę amarantową, mąkę sorgo, mąkę kukurydzianą, mąkę ziemniaczaną, skrobię kukurydzianą, gumę ksantamową i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Sorgo
Mąka Ziemniaczana
Mąka Kokosowa
Skrobia Kukurydziana
Mąka Migdałowa
Mąka Kukurydziana
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
9
Dodaj mokre składniki i ubijaj z umiarkowaną prędkością, aż ciasto zostanie napowietrzone i utrzyma swój kształt, około 4 minut. Zeskrobać miskę, a następnie bić z dużą prędkością przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
10
Przełożyć ciasto na przygotowaną patelnię i gładki wierzch gumową szpatułką. (Jeśli to konieczne, użyj mokrej dłoni, aby całkowicie wygładzić.) Przykryć luźno folią i odstawić w ciepłe miejsce, aż ciasto zrówna się z wierzchem patelni, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Szpatułka
Patelnia
11
W małej misce ubijamy Pozostałe jajko i 1 łyżeczkę wody. Gdy ciasto wyrośnie, lekko umyć jajko na wierzchu, a następnie posypać pozostałą 1 łyżką sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Sezamu
Ciasto
Woda
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
12
Piec chleb do firmy, o 30 protokół, następnie ostrożnie obrócić bochenek z patelni i kontynuować pieczenie bezpośrednio na stojaku piekarnika, aż dno brzmi puste po dotknięciu, o 15 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
13
Przenieść do stojaka drucianego i ostudzić co najmniej 1 1/2 godziny przed krojeniem. (Przechowywać chleb, owinięty w folię aluminiową, 3 dni w temperaturze pokojowej, 1 tydzień w lodówce lub 1 miesiąc zamrożony.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Stojak Na Druty
14
Uwaga szefa kuchni: ten chleb łączy się szybko. Aby jeszcze bardziej przyspieszyć, możesz odmierzyć suche składniki i zamrozić je w dużej, zamykanej plastikowej torbie na okres do 2 miesięcy. Doprowadzić je do temperatury pokojowej przed użyciem.