Bezglutenowy Chleb Sezamowy

Bezglutenowy Chleb Sezamowy
Bezglutenowy chleb sezamowy jest bezglutenowe przepis z 1 porcją. Jedna porcja zawiera 1977 kalorie, 64G białka, oraz 90 g tłuszczu. Na 6,18 zł za porcję, ten przepis okładki 59% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę z ciecierzycy, mąkę migdałową, mąkę z tapioki i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Bezglutenowy Chleb Sezamowy, Bezglutenowy Chleb Kanapkowy Bez Nabiału, oraz Bezglutenowy Chleb Kanapkowy.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 218°. patelnia z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
W małym rondlu na umiarkowanym ogniu, rozgrzać masło, aż będzie gorące, ale nie palenie. Wymieszać 3 łyżki sezamu i smażyć, aż nasiona będą złotobrązowe i pachnące, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Przenieść mieszaninę do małej miski i ostudzić do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
W małej misce, posypać żelatynę na 2 łyżki zimnej wody. Wymieszać, a następnie odstawić, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
W dużej misce, wymieszać cukier i 1/2 szklanki ciepłej wody (105°F do 46°).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Posypać drożdże i odstawić, aż spieniony, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
7
Dodaj 2 jajka, maślankę, melasę, mieszankę masła i sezamu oraz mieszankę żelatyny i ubijaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
8
W dużej misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie wiosła, ubić razem mąkę z tapioki, mąkę z ciecierzycy, mąkę migdałową, mąkę kokosową, mąkę amarantową, mąkę sorgo, mąkę kukurydzianą, mąkę ziemniaczaną, skrobię kukurydzianą, gumę ksantamową i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka SorgoMąka Sorgo
Mąka ZiemniaczanaMąka Ziemniaczana
Mąka KokosowaMąka Kokosowa
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Piekarzy Lub Najdrobniejszego CukruPiekarzy Lub Najdrobniejszego Cukru
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Dodaj mokre składniki i ubijaj z umiarkowaną prędkością, aż ciasto zostanie napowietrzone i utrzyma swój kształt, około 4 minut. Zeskrobać miskę, a następnie bić z dużą prędkością przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Przełożyć ciasto na przygotowaną patelnię i gładki wierzch gumową szpatułką. (Jeśli to konieczne, użyj mokrej dłoni, aby całkowicie wygładzić.) Przykryć luźno folią i odstawić w ciepłe miejsce, aż ciasto zrówna się z wierzchem patelni, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
W małej misce ubijamy Pozostałe jajko i 1 łyżeczkę wody. Gdy ciasto wyrośnie, lekko umyć jajko na wierzchu, a następnie posypać pozostałą 1 łyżką sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Piec chleb do firmy, o 30 protokół, następnie ostrożnie obrócić bochenek z patelni i kontynuować pieczenie bezpośrednio na stojaku piekarnika, aż dno brzmi puste po dotknięciu, o 15 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
13
Przenieść do stojaka drucianego i ostudzić co najmniej 1 1/2 godziny przed krojeniem. (Przechowywać chleb, owinięty w folię aluminiową, 3 dni w temperaturze pokojowej, 1 tydzień w lodówce lub 1 miesiąc zamrożony.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
1
Ten chleb łączy się szybko. Aby jeszcze bardziej przyspieszyć, możesz odmierzyć suche składniki i zamrozić je w dużej, zamykanej plastikowej torbie na okres do 2 miesięcy. Doprowadzić je do temperatury pokojowej przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia58
Magazyn