Bezglutenowy Biały Chleb Kanapkowy
Jeśli 71 centów za porcję spada w budżecie, bezglutenowy biały chleb kanapkowy może być niesamowite bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 355 kalorii. Ten przepis służy 8. Mieszanka proszku do pieczenia, cukier granulowany, guma ksantanowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Ten przepis jest lubiany przez 326 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Bezglutenowy Chleb Kanapkowy Bez Nabiału, Bezglutenowy chleb kanapkowy II, oraz Bezglutenowy Chleb Kanapkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko nasmaruj patelnię bochenkową o wymiarach 9 na 5 cali za pomocą nieprzywierającego sprayu do gotowania.
W misce miksera stojącego ubijamy suche składniki. W małej misce ubijamy razem mokre składniki.
Wlać mokre składniki na sucho i wymieszać na średniej prędkości, za pomocą uchwytu łopatkowego, aż ciasto uformuje się, około 2 minut. Ciasto będzie gęste i lepkie. Jeśli wydaje się suchy, dodaj kolejną 1 do 2 łyżek wody.
Za pomocą gumowej szpatułki zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię. Ciasto równomiernie wygładzić na patelni łopatką. Przykryć lekko nasmarowanym kawałkiem folii.
Pozostawić do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej, aż ciasto osiągnie górną część patelni, około 1 godziny.
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 350ºF.
Piec Bochenek przez 1 godzinę lub do temperatury wewnętrznej osiągnie 205 do 211ºf. Użyj natychmiastowego odczytu termometru, aby sprawdzić temperaturę chleba.
Wyjmij chleb z piekarnika. Pozostawić do ostygnięcia na patelni przez 2 minuty, a następnie wyjąć z patelni i umieścić na stojaku z drutu do ostygnięcia. Pokroić ząbkowanym nożem, gdy całkowicie ostygnie.
Przechowywać chleb, dobrze opakowany w plastik, w temperaturze pokojowej do 3 dni lub w zamrażarce do 1 miesiąca.