Bezglutenowe Żółte Ciasto
Bezglutenowe żółte ciasto wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 16 i kosztuje 30 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 225 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś gumę ksantanową, sodę oczyszczoną, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co jest raczej złe. Spróbuj Bezglutenowe Żółte Ciasto, Bezglutenowe Żółte Ciasto Bananowe, oraz Żółty Tort Przekąskowy-Bezglutenowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka ryżowa dwie 8 lub 9 calowe okrągłe patelnie do ciast.
Wymieszać białą mąkę ryżową, mąkę z tapioki, sól, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i gumę ksantanową razem i odstawić.
Jajka, cukier i majonez wymieszać na puszystą masę.
Dodać mieszaninę mąki, mleka i wanilii i dobrze wymieszać.
Ciasto rozprowadzić na przygotowanych patelniach.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 25 minut. Ciasta są robione, gdy wiosną z powrotem, gdy lekko dotknięty lub gdy wykałaczka włożona w pobliżu centrum wychodzi czysty.
Niech ostygnie całkowicie, a następnie mróz, w razie potrzeby.