Bezglutenowe Wegańskie Tofu Pomarańczowe, Kung Hei Fat Choy

Bezglutenowe Wegańskie Tofu Pomarańczowe, Kung Hei Fat Choy
Bezglutenowe wegańskie pomarańczowe Tofu, Kung Hei Fat Choy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.47 za porcję. Jedna porcja zawiera 750 kalorii, 18g białka, oraz 27 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet sherry, skórkę z 1 pestki pomarańczy usuniętą najlepiej jak potrafisz, wodę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sproszkowany imbir, możesz podążać za tym daniem głównym z Paleo Peach Blueberry Crisp jako deser. 26 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Nutty Coconut Fat Bombs (Gluten Free, Paleo, Keto, Whole30 + Vegan), Pieczeń Z Indyka Tofu (Bezglutenowa, Bezmleczna ,Bez Jajek, Wegańska), oraz Pomarańczowy imbir Tempeh i Brązowy Ryż Sałatka z pomarańczowym balsamicznym Vinaigrette (wegańskie, bezglutenowe, jeśli stosuje się tempeh bezglutenowe).

Instrukcje

1
Pokrój tofu na grube kawałki, zawiń w papierowe ręczniki i umieść w durszlaku z ciężką miską na górze. Ręczniki papierowe wymieniamy po 15 minutach i odcedzamy przynajmniej na kolejne 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Składniki

2Sok z dwóch krwawych pomarańczySok z dwóch krwawych pomarańczy4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweb cukierb cukier3Spód: okruszki z herbatników grahamjasnobrązowy cukier muscavado + 1 łyżeczkajasnobrązowy cukier muscavado + 1 łyżeczka2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemarchew pokrojona w Monety (ok. 4 duże marchewki)marchew pokrojona w Monety (ok. 4 duże marchewki)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekażda średnia zielona, słodka żółta, czerwona i pomarańczowa papryka pokrojona w paski juliennekażda średnia zielona, słodka żółta, czerwona i pomarańczowa papryka pokrojona w paski julienne1porcja startego parmezanuświeży imbir mielonyświeży imbir mielony3goździkiczosnek pokrojony w cienkie jak brzytwa plasterkiczosnek pokrojony w cienkie jak brzytwa plasterki3Spód: okruszki z herbatników grahamposiekane świeże liście tymianku, pozbawione 3 lub 4 dużych gałązekposiekane świeże liście tymianku, pozbawione 3 lub 4 dużych gałązek2Sok z trzech pomarańczy (użyłam pomarańczy cara cara)Sok z trzech pomarańczy (użyłam pomarańczy cara cara)2warzywo (np. szpinak)naturalny aromat pomarańczowy-ja używam po prostu organicznego (podzielonego) olejku pomarańczowego lub likieru pomarańczowego, alenaturalny aromat pomarańczowy-ja używam po prostu organicznego (podzielonego) olejku pomarańczowego lub likieru pomarańczowego, ale1łyżka czerwony ocet winnySkórka z pomarańczowo-białego pestki usunięta najlepiej można pokroić w długie paski 1/8 calaSkórka z pomarańczowo-białego pestki usunięta najlepiej można pokroić w długie paski 1/8 cala1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoimbir w proszkuimbir w proszku591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka z białego ryżumąka z białego ryżu2trochę posiekanej cukiniisól i biały pieprzsól i biały pieprz4Spód: okruszki z herbatników grahamscallions-białe i jasnozielone częściscallions-białe i jasnozielone części2Spód: okruszki z herbatników grahamocet sherryocet sherry1porcja startego parmezanusos sojowy bezglutenowy o niskiej zawartości sodu (tamari)sos sojowy bezglutenowy o niskiej zawartości sodu (tamari)340papryka habanerojędrne tofu (używam Soi Hodo)jędrne tofu (używam Soi Hodo)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia48
Magazyn