Bezglutenowe Rozmaryn Ziemniaczany Frittata
Bezglutenowe rozmaryn ziemniaka Frittata może być tylko poranny posiłek szukasz. Jedna porcja zawiera 141 kalorii, 9g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 92 grosze za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać jajka, sól, wymieszać, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Bezglutenowe Rozmaryn Ziemniaczany Frittata, Bezglutenowe to ja: pieczone frytki ze słodkich ziemniaków z rozmarynem, oraz Sweet Potato & Rosemary Frittata.
Instrukcje
Spryskaj pomidory sprayem do gotowania. W 10-calowy nonstick patelni z pochyłymi stronami (omlet lub krepa pan), gotować pomidory i 1 łyżeczka rozmarynu na średnim ogniu 4 do 5 minut lub aż rumiane.
Zdjąć z ognia; umieścić w małej misce. W średniej misce, jajka i mleko ubić widelcem lub wire trzepaczką do wymieszania. Wymieszać z Bisquick mix, sól i pieprz. Odstawić.
W tej samej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu. Ziemniaki gotować w oleju około 6 minut, często mieszając, do miękkości.
Dodać szpinak i pozostałe 1 łyżeczka rozmarynu; gotować 1 do 2 minut lub aż szpinak zwiędnie. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Rozłóż ziemniaki i szpinak na patelni; top z pomidorami.
Wlać masę jajeczną na wierzch. Dobrze wymieszać gumową szpatułką. Przykryć; gotować 14 do 15 minut, podnosząc krawędzie od czasu do czasu, aby niegotowane mieszaniny jaj płynąć do dna patelni, aż dno jest lekko rumiane i ustawić.
Posypać serem. Przykryć i gotować 1 minutę dłużej.
Dekoruj dodatkowym rozmarynem.