Bezglutenowe Naleśniki Bananowe
Need a bezglutenowy posiłek poranny? Bezglutenowe naleśniki bananowe może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.38 za porcję. Jedna porcja zawiera 818 kalorii, 15g białka, oraz 39g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, ekstrakt z wanilii, złoty syrop i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Serious Eats ma 184 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Bezglutenowe Bananowe Naleśniki Klonowe {Rafinowane Bez Cukru}, Naleśniki bananowe (bezglutenowe, 100% pełnoziarniste, bezmleczne), oraz Naleśniki Bananowe (Bezglutenowe) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce rozgnieść banany i cukier widelcem. Odstawić na dziesięć minut. W średniej misce, ubij razem brązową mąkę ryżową, słodką mąkę ryżową, proszek do pieczenia, sól i gumę ksantanową.
Dodaj mleko, jajka, olej roślinny, ekstrakt z wanilii i mieszankę bananów. Wymieszać, aż ciasto utworzy. Jeśli ciasto jest grube, dodaj dodatkową łyżkę mleka.
Lekko posmarować płaską patelnię.
Griddle ciepła na średnim ogniu, aż gorące, ale nie palenie.
Wlać ciasto na patelni do rundy około 1/4 szklanki każdy. Gotować, aż bąbelki pojawią się na całej powierzchni naleśnika i zaczną pop, około 3 protokół. (W razie potrzeby, dodać posypkę chipsów czekoladowych lub jagód do gotowania naleśniki.) Odwróć naleśniki i gotuj kolejne 1 do 1 1/2 minuty.
Podawać z masłem, syropem i, w razie potrzeby, pokrojonymi bananami, jagodami lub posypką posiekanych orzechów.