Bezglutenowe mini ciasta Makaronowo-serowe
Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 10g białka, oraz 14g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mieszanki mąki, ser cheddar, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Mini Pumpkin Bundt Cakes (bezglutenowe, wegańskie, bezmleczne), Wtorek Bezglutenowy: Mini-Ciasta Kawowe, oraz Mini ciasta marchewkowe bezglutenowe - {GF + niższy tłuszcz}.
Instrukcje
Makaron ugotować i osuszyć zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Przesuń stojak piekarnika do dolnej trzeciej części piekarnika.
Piekarnik rozgrzać do 350ºF. Lekko nasmaruj 12 miseczek muffinek o regularnym rozmiarze.
W średniej misce wymieszać pokruszone płatki, 1 szklankę sera i 4 łyżki roztopionego masła. Mieszaninę podzielić między kubki muffin; mocno nacisnąć w dolnej i górnej części kubków z łyżką.
W rondlu 3-ćwiartkowym wymieszać pozostałą 1 łyżkę roztopionego masła i mąki zmiksować trzepaczką; gotować na średnim ogniu 1 minutę. Stopniowo mieszać w rozgrzanym mleku z trzepaczką; gotować i mieszać około 5 minut lub aż zgęstnieje.
Wyjąć z ognia; wymieszać 1 szklankę sera, aż się rozpuści. Wymieszaj ugotowany makaron, żółtko i sól. Złóż ubitego białka. Łyżka około 1/4 szklanki mieszaniny do każdego kubka pokryte skorupy. Wierzch z pozostałą 1/2 szklanki sera.
Piec około 20 minut lub do złotego i dmuchane. Ostudzić 5 minut; wyjąć z patelni.