Bezglutenowe Europejskie Ciasto Jabłkowe

Bezglutenowe Europejskie Ciasto Jabłkowe
Need a bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański deser? Bezglutenowe Europejskie ciasto jabłkowe może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 15 i kosztuje 67 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 239 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu. Jeśli masz mąkę migdałową, mielony cynamon, mąkę sorgo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 64 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Ciasto Jabłkowe (Bez Ziarna, Paleo, Bezglutenowe, Luki), Ciasto Jabłkowe Bezglutenowe, oraz Bezglutenowe Żydowskie Ciasto Jabłkowe.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj patelnię 9x13 cali; lekko mąka z mąką bezglutenową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka BezglutenowaMąka Bezglutenowa
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
W misce wymieszać mąkę sorgo, mąkę migdałową, mąkę ryżową, mąkę z tapioki, gumę ksantanową, cynamon, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
Mąka SorgoMąka Sorgo
Piekarzy Lub Najdrobniejszego CukruPiekarzy Lub Najdrobniejszego Cukru
Papier RyżowyPapier Ryżowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Ubij cukier, olej roślinny i jajka razem w oddzielnej misce; wymieszaj z mieszanką mąki, aż do włączenia i dokładnie połącz ciasto. Złożyć w jabłka i orzechy włoskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Wlać i nacisnąć ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Piec w nagrzanym piekarniku, aż nóż włożony w środek ciasta wyjdzie czysty, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia1
Magazyn