Bezglutenowe Drożdżowe Ciasto Do Pizzy
Bezglutenowe drożdżowe ciasto do pizzy jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie crust. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 995 kalorii, 21g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 317 osób. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, drożdże instant, skrobię z tapioki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pomarańczowy Kardamon Bezglutenowe Drożdże Podniesione Ciasto, Bezglutenowe Taco Pizza z Udi bezglutenowe Pizza Crust, oraz Ciasto Do Pizzy Bezglutenowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce ubijamy suche składniki. W małej misce wymieszać mokre składniki widelcem lub małą trzepaczką do połączenia.
Mokre składniki zalać suchym. Używając drewnianej łyżki, mieszaj, aby połączyć, aż ciasto uformuje się. Ciasto będzie na suchej stronie. To normalne.
Obficie posypać licznik białą mąką ryżową. Ciasto wyłożyć na blat. Zagnieść ciasto, aż będzie gładkie. Jeśli po ugniataniu przez minutę ciasto jest nadal suche i nie trzyma się razem, dodaj łyżkę więcej wody.
Środek ciasta na 16 1/2 na 12 1/2-calowy kawałek pergaminu. Ciasto obficie obsypać mąką z białego ryżu.
Rozwałkuj ciasto, aż pokryje papier pergaminowy.
Ustaw obramowaną blachę do pieczenia bardzo blisko zrolowanej skorupy. Chwyć rogi jednej z długich stron pergaminu i wsuń skórkę na patelnię. Zrób to szybko.
Lekko posmaruj oliwę z oliwek na wierzchu skórki za pomocą pędzla do ciast. Ciasto całkowicie przykryć folią. Pozostawić do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej przez 45 minut, aż ciasto będzie lekkie i lekko puszyste.
Top i piec zgodnie z zaleceniami. Jeśli przepis wymaga szczotkowania Skórki oliwą z oliwek, możesz pominąć ten krok, ponieważ skórka jest już szczotkowana olejem.