Bezglutenowe Ciasto Truskawkowe
Need a deser bezglutenowy? Bezglutenowe Truskawkowe Ciastko może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.13 za porcję. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 132 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest idealny do Dzień Matki. Mieszanka proszku do pieczenia, odtłuszczone mleko, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 41%. Spróbuj Zdrowy koktajl truskawkowy (bezglutenowy, bez cukru, o niskiej zawartości tłuszczu i wysokiej zawartości białka!), Bezcukrowe Ciastko Truskawkowe Low Carb-Bezglutenowe, oraz Bezglutenowe ciasto truskawkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Wymieszać mąkę ryżową, skrobię kukurydzianą, mąkę z tapioki, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, gumę ksantanową i sól razem w misce; odstawić. Nasmarować blachę do pieczenia lub przykryć arkuszem pergaminu.
Ubić skrócenie i cukier mikserem elektrycznym w dużej misce, aż będzie lekki i puszysty.
Wlać mieszankę mąki na przemian z mlekiem, mieszając do momentu włączenia. Upuść na przygotowaną blachę do pieczenia na 8 równych porcji.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż złoty kolor na dnie, 10 do 12 protokół.
Wyjąć i schłodzić na stojaku z drutu do temperatury pokojowej.
Raz ostygnie, pokroić każde ciastko na pół i umieścić każdą dolną połowę na talerzu deserowym. Równomiernie podzielić pokrojone truskawki na każde ciastko i ubić bitą polewą.
Umieścić blaty shortcake na służyć.