Bezglutenowe ciasto cynamonowe z waniliową mżawką
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Bezglutenowe cynamon Roll Funt ciasto z wanilii mżawka może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 445 kalorii. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli, masła, cukru pudru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Ciasto waniliowe (przepis bezglutenowy*), Cinnamon Roll Coffee Cake-Low Carb i bezglutenowe, oraz Ciasto Z Bułką Cynamonową.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. Spray 9x5-calowy bochenek patelni z gotowania sprayu (bez mąki).
W małej misce wymieszać mieszankę mąki, proszek do pieczenia i sól; odstawić. W dużej misce, beat masło i cukier granulowany z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż puszyste, o 3 protokół. Zmniejsz prędkość do średnio-niskiej; stopniowo ubijaj jajka i 2 łyżeczki wanilii, aż do wymieszania. Stopniowo dodawać mieszaninę mąki, pokonując na niskiej prędkości tylko do połączenia.
Przenieść połowę ciasta do małej miseczki; wymieszać z cynamonem. Naprzemiennie łyżka zwykłego ciasta i cynamonu ciasto do patelni i obracać nożem.
Piec 40 do 50 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić na stojaku chłodzącym 15 minut; wyjąć z patelni do stojaka chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
W małej misce, wymieszać cukier puder, mleko i pozostałe 1/2 łyżeczki wanilii, aż będzie gładka.