Bezglutenowe babeczki waniliowe z lukrem wegańskim

Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deserowych, więc dać bezglutenowe babeczki waniliowe z lukrem Wegańskie masło spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje 37 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 325 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. 63 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka bezmlecznej margaryny, guma ksantanowa, proszek maranta / skrobia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bezglutenowe babeczki waniliowe z lukrem waniliowym bez nabiału, Bezglutenowe Babeczki Waniliowe Z Wegańską Polewą Czekoladową, oraz Bezglutenowe czerwone aksamitne babeczki z lukrem waniliowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350ºF i lekko olej 12 kubki muffin (lub użyć wkładki papierowe lub silikonowe kubki muffin). w dużej misce, połączyć mieszankę mąki, cukier, maranta, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, guma ksantanowa i salt.In mała miska, połączyć zimną wodę i Ener-G zamiennik jaj, i ubijać energicznie przez 1 minutę lub aż bardzo spieniony(jak ubitych białek).
Dodaj 3 łyżki mleka, olej, 1-1/2 łyżki wanilii i ocet jabłkowy i dobrze ubijaj, aby połączyć.
Dodaj mieszaninę zamiennik jaj i wody seltzer do suchych składników, i trzepaczka dobrze połączyć.Napełnij przygotowane kubki na muffinki za pomocą miarki lub miarki ¼ filiżanki.
Piec przez 20 do 22 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
Wyjąć z piekarnika. Pozostawić babeczki do ostygnięcia lekko na patelni i przenieść do stojaka do ostygnięcia całkowicie przed lukier.Podczas gdy cupcakes są gotowania, przygotować lukier. W średniej misce ubić margarynę mikserem elektrycznym na średniej prędkości lub trzepaczką przez 30 sekund.
Dodać cukier cukierniczy, pozostałe 2 łyżki mleka sojowego i pozostały 1-łyżeczka ekstraktu waniliowego i ubić lub dobrze ubijać przez 2 lub 3 minuty lub do lekkiego i puszystego.Za pomocą małej szpatułki lub torebki z ciastem, rozprowadź lub ozdobnie lukier na każdej schłodzonej babeczce.Matowe babeczki są łatwo psujące się, dlatego zalecamy tylko lukier babeczki w razie potrzeby. Przechowywać dodatkowe lukier maślany w hermetycznym pojemniku w lodówce i dodatkowe niezamrożone babeczki w hermetycznym plastikowym pojemniku lub torbie z zamkiem błyskawicznym w temperaturze pokojowej.