Bezglutenowe babeczki czekoladowo-Kardamonowe z maślanym kremem czekoladowym, cukrowymi ptasimi gniazdami i inkrustowanymi klejnotami ptasimi jajkami

Bezglutenowe babeczki czekoladowo-Kardamonowe z maślanym kremem czekoladowym, cukrowymi ptasimi gniazdami i inkrustowanymi klejnotami ptasimi jajkami
Przepis bezglutenowe babeczki czekoladowo-Kardamonowe z maślanym kremem czekoladowym, cukrowymi ptasimi gniazdami i inkrustowanymi klejnotami ptasimi jajami może zaspokoić Amerykańskie pragnienie w około 1 godzina i 55 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 446 kalorii, 6G białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 50 i kosztuje $1.15 za porcję. Mieszanka masła, soda oczyszczona, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ptasie gniazda III, Ptasie Gniazda, oraz Butterscotch Bird Nests dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: duża trzepaczka z 1-calowym wyjmowanym od końca nożycami do drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
2
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Linia mini cupcake patelnie z 48 mini Cupcake wkładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Sztuk Czerwonych Sznurówek Lukrecjowych48 Sztuk Czerwonych Sznurówek Lukrecjowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Połówki Krakersów GrahamPołówki Krakersów Graham
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
3
Czekoladę rozpuścić we wrzącej wodzie. W małej misce ubijamy białka, aż będą spienione i sztywne, ale nie suche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
4
Dodać 1/2 szklanki cukru i ubić do sztywności, ale nie suche. Odstawić. W misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek, masło śmietankowe z pozostałym 1 1/2 szklanki cukru i wanilii na średniej prędkości, aż będzie puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Dodać żółtka i dobrze ubić. Zmiksować w roztopionej czekoladzie. W dużej misce przesiać mąkę ryżową, skrobię kukurydzianą, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Na przemian dodając mieszaninę mąki i maślanki do mieszaniny czekolady, ubijając po każdym dodaniu, aż będzie gładka. Złożyć w czekoladzie-Ganache kardamon. Złóż w ubitych białych. Napełnij wkładki cupcake w połowie i piec przez 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
48 Sztuk Czerwonych Sznurówek Lukrecjowych48 Sztuk Czerwonych Sznurówek Lukrecjowych
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Połówki Krakersów GrahamPołówki Krakersów Graham
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Aby złożyć: gdy babeczki są chłodne w dotyku, przygotuj torebkę z ciastem wyposażoną w dużą okrągłą końcówkę. Napełnij torebkę kremem czekoladowym i wyłóż wierzchy każdej mini babeczki, utrzymując lukier w niskim profilu. Wierzch babeczek odkurzyć proszkiem kakaowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
48 Sztuk Czerwonych Sznurówek Lukrecjowych48 Sztuk Czerwonych Sznurówek Lukrecjowych
2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
7
Na każdym cieście umieść Spun Sugar Bird ' s Nest. Ostrożnie obrać inkrustowane klejnotem Ptasie jajo z silikonowej maty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Umieść jajko w każdym gnieździe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Zmiażdżyć kardamon w młynku do przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
10
Umieść czekoladę w dużej żaroodpornej misce. Krem i kardamon wymieszać na wolnym ogniu na średnim ogniu; polać czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
11
Odstawić, nie mieszając, aż ostygnie. Zaczynając od środka i pracując na zewnątrz, mieszaj roztopioną czekoladę do kremu, aż mieszanina zostanie połączona i gładka (nie mieszaj).
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
12
W średniej misce, ubić masło, aż kremowy, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
13
Dodać roztopioną czekoladę i ubić na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
14
Dodaj ekstrakt z wanilii i ubijaj przez 3 minuty. Stopniowo dodawać cukier i ubijać, aż będzie kremowy i o pożądanej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
15
Zabezpiecz długą drewnianą łyżkę pod ciężką deską do krojenia na krawędzi blatu, z uchwytem skierowanym na zewnątrz i rozciągającym się nad krawędzią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
16
Umieść gazetę na podłodze bezpośrednio pod deską do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
17
W ciężkim rondlu na średnim ogniu połącz cukier i syrop kukurydziany i mieszaj, aż cukier się rozpuści. Przestań mieszać. Przymocuj termometr cukierkowy do boku patelni. Gotować, aż mieszanina zmieni blady bursztyn i zarejestruje 340 stopni F (hard-crack stage) na termometrze cukierków. Przygotowaną trzepaczkę zanurzyć w karmelu. Trzymając trzepaczkę około 2 stóp nad rączką łyżki, obracaj karmelem w tę i z powrotem jak wahadło w długich łukach, pozwalając nitkom opadać na rączkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
18
Odstawić do momentu aż będzie gotowy do użycia. Delikatnie Zbierz pasma w kulkę, kształtując gniazda palcami, o średnicy około 1 cala.
19
Rozgrzać białą czekoladę na podwójnym kotle, aż się stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
20
Zdjąć z ognia. Gdy czekolada zacznie ostygać, przenieś ją do torebki z ciastem i zwiąż górną część torebki za pomocą twist tie.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
21
Wyłożyć blachę do pieczenia matą silikonową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
22
Odciąć mały plasterek z końca torebki z ciastem(jeśli czekolada się wyczerpie, aby szybko pozostawić ją na dłużej). Narysuj owalne jajko nie większe niż 1/4 cala. Jak tylko narysujesz kształt, posyp go asortymentem kryształowych cukrów, układając je na wierzchu i obok siebie. (Ułatw to, umieszczając cukry w małych ramekinach, dzięki czemu można łatwo uzyskać pożądany kolor.)
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
23
Umieść jajka w lodówce, aby ustawić na kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocp. cebulacp. cebula1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposypka pomarańczowa lub cukier pomarańczowyposypka pomarańczowa lub cukier pomarańczowy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana słodko-gorzka czekolada (zalecane: Callebaut)posiekana słodko-gorzka czekolada (zalecane: Callebaut)113papryka habanerogorzka czekolada (polecane: Callebaut)gorzka czekolada (polecane: Callebaut)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkachpo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkach1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreostrąki kardamonu, rozgniatanestrąki kardamonu, rozgniatane454papryka habanerobiała czekolada formowanie czekoladybiała czekolada formowanie czekolady8871 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukier cukierniczy przesianycukier cukierniczy przesiany791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposypki w różnych kolorach lub kolorowy cukierposypki w różnych kolorach lub kolorowy cukier2Spód: okruszki z herbatników grahammrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy6Słodzone mleko skondensowane (preferowana marka Eagle)Słodzone mleko skondensowane (preferowana marka Eagle)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka ryżowa (zalecane: Czerwony Młyn Boba)mąka ryżowa (zalecane: Czerwony Młyn Boba)1warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody5321 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepółsłodka czekolada, stopiona i schłodzona do letniejpółsłodka czekolada, stopiona i schłodzona do letniej1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweCukier Drobny, podzielonyCukier Drobny, podzielony2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(2 Laski) niesolone masło, zmiękczone(2 Laski) niesolone masło, zmiękczone7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(6 patyczków) niesolone masło, zmiękczone(6 patyczków) niesolone masło, zmiękczone1porcja startego parmezanu(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)50krewetki i żyłkiRóżne cukry krystaliczne barwione warzywamiRóżne cukry krystaliczne barwione warzywami1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewrząca wodawrząca woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje50
Ocena Zdrowia4
Magazyn