Bezglutenowe Angel Food Cake
Bezglutenowe Angel Food Cake może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 233 kalorie, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 1,44 zł za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, krem Tatar, guma ksantanowa, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co jest raczej złe. Spróbuj Angel Food Cake (Bezglutenowe), Bezglutenowe Angel Food Cake, oraz Bezglutenowe Angel Food Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Przesuń stojak piekarnika do najniższej pozycji (Usuń inne stojaki).
W średniej misce, wymieszać mieszankę mąki, 3/4 szklanki cukru, skrobia kukurydziana i guma ksantanowa. Odstawić.
W dużej misce ubij białka, śmietanę z kamienia nazębnego i sól na średniej prędkości miksera elektrycznego z mocowaniem do ubijania drutu, aż się spieni. Zwiększ prędkość do wysokiej i ubijaj, aż białka podwoją objętość i zagęszczą, około 2 minut. Ubić pozostałe 3/4 szklanki cukru, 2 łyżki na raz, na dużej prędkości, dodając wanilię z ostatnim dodatkiem cukru, aż będą sztywne i błyszczące formy bezowe. Nie podbierać.
Posypać mieszaninę cukru, 1/4 szklanki na raz, na bezy, składany tylko do momentu, gdy mieszanina cukru znika. (
W razie potrzeby przenieść mieszaninę białek do bardzo dużej miski.) Łyżka do 10-calowej patelni do ciast angel food (tube). Delikatnie dotknij patelni na blacie, aby usunąć duże pęcherzyki powietrza.
Piec 40 do 45 minut lub aż pęknięcia czuć suche i top sprężyny z powrotem, gdy lekko dotknięty. Nie lekceważ. Natychmiast obrócić patelnię do góry nogami na żaroodporną butelkę lub lejek, aż ciasto będzie całkowicie chłodne, około 2 godzin. Uruchom nóż lub długą metalową szpatułkę wokół krawędzi patelni, aby poluzować. Obróć ciasto na talerz do serwowania. Użyj długiego, ząbkowanego noża do cięcia ciasta.
Podawać z bitą śmietaną i świeżymi owocami. Przechowywać w temperaturze pokojowej pod bezpiecznym ciastem lub dużą odwróconą miską.