Bezglutenowa Sałatka z dzikiego ryżu z kurkami, wiśniami i śmietaną nerkowca

Bezglutenowa Sałatka z dzikiego ryżu z kurkami, wiśniami i śmietaną nerkowca
Bezglutenowa Sałatka z dzikiego ryżu z kurkami, wiśniami i śmietaną nerkowca może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 20. Jedna porcja zawiera 175 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz drobno pokrojoną w kostkę szalotkę, sól, wiśnie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 11 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka Z Dzikiego Ryżu Z Kurkami, Wiśniami I Nerkowcami, Więc, Sałatka ryżowa z orzechami, ciecierzycą i wiśniami, oraz Bezglutenowe Ciasteczka Z Kwaśną Śmietaną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przykryć surowe orzechy nerkowca wodą; moczyć 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Surowe Orzechy NerkowcaSurowe Orzechy Nerkowca
WodaWoda
2
Drenaż.
3
W robocie kuchennym umieść odsączone orzechy nerkowca, sól i sok z cytryny. (Lubiliśmy tę cytrynę. Jeśli chcesz bardziej zamaskować smak, używaj mniej soku z cytryny.) Przykryć; proces, wlewając 1/2 szklanki wody, aż "krem" osiągnie pożądaną konsystencję. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny, aby jeszcze bardziej zagęścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
KremKrem
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
W rondlu 4-quart, miejsce dziki ryż; przykryć 6 filiżanek gorącej wody. Wymieszać z solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki RyżDziki Ryż
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Podgrzać do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło, aż woda pozostanie w średnio twardym wrzeniu. Gotować ryż około 20 minut, obserwując, aby upewnić się, że woda nie odparowuje, aż ryż będzie miękki. (Lub zmniejszyć ogień do niskiej i gotować powoli, około 45 do 50 minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
6
Odcedzić i odstawić.
7
Rozgrzać 10-calową patelnię na dużym ogniu do gorąca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać olej. Gdy olej zawiruje na patelni, dodaj kurki i gotuj, mieszając, przez kilka chwil.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby KurkoweGrzyby Kurkowe
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać szalotki i gotować, mieszając. Wrzucić estragon i gotować około 2 minut lub aż uwalnia swój zapach.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
EstragonEstragon
10
Dodać wiśnie i prażone orzechy nerkowca. Gotować przez chwilę, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
11
Dodać dziki ryż i gotować do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki RyżDziki Ryż
12
Podawać na ciepło ze śmietaną nerkowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
TrudnośćEkspert
Gotowe W11 hrs
Porcje20
Ocena Zdrowia16
Magazyn